Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις δώσανε τα χέρια με την Alibaba

Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις δώσανε τα χέρια με την Alibaba
Η πρόσφατη επίσκεψη των στελεχών του κινεζικού κολοσσού Alibaba στην Αθήνα φαίνεται ότι οδήγησε σε σειρά από εμπορικές συμφωνίες σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

-Η δέσμευση της Alibaba για αύξηση των κινέζων επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι κατά 100.000, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Alitrip.

- Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Tmall που απευθύνεται στους Κινέζους καταναλωτές και αναπτύσσουν στρατηγική υποστήριξης στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν μικρές ποσότητες στην Κίνα.

- Η περιφέρεια Κρήτης προχωρεί άμεσα σε συνεργασία με την πλατφόρμα της Alibaba για προώθηση κρητικών προϊόντων στην Κίνα καθώς και για την προσέλκυση τουριστών.

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά τη συνεργασία με την Alitrip και την Alipay, προκειμένου να διασυνδεθεί η δική του καινοτόμος πλατφόρμα καταχώρισης των εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος. Έτσι θα διευκολυνθούν οι Κινέζοι επισκέπτες στην εύκολη επιλογή των καταστημάτων, την πληρωμή λογαριασμών μέσω του κινητού τους στην Ελλάδα, αλλά και στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών για τη χώρα μας-πάντα μέσω των συσκευών τους.

-Ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, GRECA, είναι πλέον σε άμεση επαφή με την κινέζικη εταιρεία για το πώς θα μπορούν οι ελληνικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να διασυνδεθούν με την Alibaba.
«Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που αποκτούν πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στο δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την Alibaba. Θεωρείται βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολλές σημαντικές συνέργειες, με απώτερο στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ