To deal στον τεχνολογικό κλάδο- Ποιοι δίνουν τα χέρια

To deal στον τεχνολογικό κλάδο- Ποιοι δίνουν τα χέρια
H Apple προχώρησε σε συμφωνία με την πασίγνωστη εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, τη Nitendo. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία;

Ο Mario, ο γνωστός ήρωας πολλών επιτυχημένων βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, θα έχει πλέον το δικό του παιχνίδι για κινητά στο app store της Apple. Η άφιξη του νέου παιχνιδιού αναμένεται κάποια στιγμή πριν τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε η Nintendo στην επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων της Apple.

Αν και η Apple έχει ήδη πάνω από 500.000 παιχνίδια στο app store της, ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δήλωσε: «Κάτι, ή μάλλον κάποιος, έλειπε». Ο Κουκ αναφερόταν, φυσικά, στον Mario.

Επί σκηνής, για το νέο παιχνίδι Mario μίλησε ο σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, Σιγκέρου Μιγιαμότο. Εκτός από τη δημοφιλή σειρά Mario, ο Miyamoto συνέβαλε και στη δημιουργία των παιχνιδιών Donkey Kong και The Legend of Zelda.

Σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή παιχνίδια, όμως, το νέο παιχνίδι Super Mario Run της Nintendo δεν θα διατίθεται δωρεάν και ο χρήστης θα πρέπει να το αγοράσει.

Δεν θα ακολουθηθεί, δηλαδή, το μοντέλο freemium, όπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν παιχνίδια δωρεάν αλλά πρέπει να πληρώνουν για επιπλέον λειτουργίες.

Ο Μιγιαμότο δεν αποκάλυψε την τιμή πώλησης του παιχνιδιού.

«Η μαγεία του Mario είναι ότι ο καθένας μπορεί να πάρει το παιχνίδι και να αρχίσει να το παίζει» τόνισε.

Το νέο παιχνίδι μοιάζει με προηγούμενα Mario, αλλά στην έκδοση iOS ο Mario τρέχει συνεχώς. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν τον Mario να πηδά και να συλλέγει νομίσματα, να παίζουν με άλλους χρήστες σ’ ένα παγκόσμιο δίκτυο, και να φτιάχνουν και να προσαρμόζουν το δικό τους «βασίλειο» χρησιμοποιώντας τα νομίσματα που συλλέγουν απ’ το παιχνίδι.

«Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να παίζουν Mario» κατέληξε ο Μιγιαμότο.

πηγή: fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ