Ποιο εργοστάσιο της κλείνει η Coca Cola και γιατί

Ποιο εργοστάσιο της κλείνει η Coca Cola και γιατί
Στην περαιτέρω αναδιάρθρωση των παραγωγικών της μονάδων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προχωρά η Coca Cola HBC, προγραμματίζοντας το κλείσιμο του εργοστασίου που διαθέτει στη Λιθουανία.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος σκοπεύει την παύση λειτουργίας της μονάδας στο Alytus έως στο τέλος Νοεμβρίου 2016, η οποία λειτουργεί από το 1994 εξυπηρετώντας την τοπική αγορά. Το 2010, μάλιστα, ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας μετά το κλείσιμο του εργοστασίου που διέθετε στην Εσθονία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ζήτηση στη λιθουανική αγορά θα καλυφθεί από την παραγωγή της μονάδας που διαθέτει η Coca Cola HBC στην Πολωνία.

Το 2015 ο όμιλος σύμφωνα με στοιχεία της IRI ήλεγχε μερίδιο 16% στην τοπική αγορά μη αλκοολούχων ποτών, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων παρουσίασε σταθερό τζίρο στα 51,6 εκατ. ευρώ και αυξημένη κερδοφορία στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015, ο όμιλος Coca Cola HBC προχώρησε στην εξαγορά της λιθουανικής επιχείρησης μεταλλικού νερού Neptuno Vandenys, η οποία ήλεγχε το 20% της αγοράς της Λιθουανίας, και η οποία κατά το 2013 και το 2014, είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται σε συνέχεια δύο σημαντικών αναδιαρθρώσεων της παραγωγικής βάσης της Coca Cola HBC, οι οποίες είχαν συντελεστεί στο τέλος του 2015, όταν αποφάσισε την παύση λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της στην περιοχή Lúka της Σλοβακίας και την ενσωμάτωση της παραγωγικής και αποθηκευτικής δραστηριότητας της μονάδας του Βόλου και της αποθηκευτικής δραστηριότητας της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς στη μονάδα του Σχηματαρίου.

πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ