Ο νεός πονοκεφαλος της Samsung και η ζημιά των 7 δισ.

Ο νεός πονοκεφαλος της Samsung και η ζημιά των 7 δισ.
Μετά τις αναφορές ότι κάποια κομμάτια του Samsung Galaxy Note 7 πιάνουν φωτιά ενώ βρίσκονται στη φόρτιση, ήρθε η είδηση ότι η Samsung σταματά της αποστολές του phablet και μάλιστα σκέφτεται να προχωρήσει ακόμη και στην ανάκλησή του.

Μετά και τις έντονες συζητήσεις που έχουν προκληθεί, ο τεχνολογικός γίγαντας προχώρησε σε επίσημη δήλωση στην οποία λέει: «Σε απάντηση των ερωτημάτων σχετικά με το Galaxy Note 7, πραγματοποιούμε ενδελεχή έλεγχο με τους συνεργάτες μας. Θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η Samsung είναι πλήρως δεσμευμένη στο να παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές της».

Αν και στην επίσημη δήλωση δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, υπάρχουν ήδη αναφορές που λένε ότι έχει σταματήσει τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 σε διάφορες χώρες.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των κομματιών που έχουν πρόβλημα, αλλά στέλεχος της Samsung, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως το ποσοστό είναι λιγότερο από 0.1% του συνολικού όγκου συσκευών, που έχουν πουληθεί. «The problem can be simply resolved by changing the battery, but we’ll come up with convincing measures for our consumers», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι καθυστερήσεις στις αποστολές του Samsung Galaxy Note 7 έχουν πλήξει κατά 7 δισ. δολάρια την αγοραία αξία της Samsung, ενώ το όλο θέμα έχει προκύψει σε πολύ κακή συγκυρία για τη Samsung, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Apple ανακοινώνει τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ