Η μάχη της συνδρομητικής- Ποιος κερδίζει έδαφος

Η μάχη της συνδρομητικής- Ποιος κερδίζει έδαφος
Σημαντική ανατροπή φαίνεται να έχει συντελεστεί στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης καθώς τον Αύγουστο, για πρώτη φορά ο ΟΤΕ TV, φαίνεται να ξεπεράσε σε αριθμό συνδρομητών την NOVA.

Σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά από το 2011 από τότε δηλαδή που ο ΟΤΕ μπήκε στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης κατάφερε να ξεπεράσει την NOVA που ανήκει στην Forthnet, αυξάνοντας τον αριθμό των πελατών του σε 462.000.

Η πορεία της Nova τους τελευταίους μήνες είναι καθοδική σε αντίθεση με των αριθμό των συνδρομητών του OTE TV που καταγράφουν διπλάσσιο ποσοστό αύξησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης που παρουσίασαν οι δύο εταιρείες, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών ανήλθε στους 919.172 συνδρομητές όταν πέρυσι ήταν 941.142.

Η ΟΤΕ TV σημείωσε στο εξάμηνο του 2016 άνοδο 21,6% με 458.920 συνδρομητές έναντι 377.548 συνδρομητών στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Όσον αφορά την Nova, o αριθμός των συνδρομητών της παρουσίασε στο εξάμηνο μείωση 9,6% με 460.252 φέτος, από 509.088 πέρυσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό ρόλο στην πτώση της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης έπαιξε και η επιβολή φόρου 10% που επέβαλλε η κυβέρνηση από 1ης Ιουλίου, κάτι που όπως είχαν προβλέψει στελέχη της αγοράς, θα οδηγούσε σε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το κράτος.

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ενώ κρίσιμο είναι το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου όπου θα δώσει το «στίγμα» για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ