Υποχώρησαν οι πωλήσεις της Brown-Forman (Jack Daniels)

Υποχώρησαν οι πωλήσεις της Brown-Forman (Jack Daniels)
Έχασαν το στόχο τους τα κέρδη της Brown-Forman, της εταιρείας που παράγει το ουίσκι  Jack Daniel's, καθώς οι αναδυόμενες αγορές πίεσαν πτωτικά τα αποτελέσματα της εταιρείας.

"Οι αναδυόμενες αγορές δεν σταθεροποιήθηκαν, όπως αναμενόταν, και οι πωλήσεις συνέχισαν να υποχωρούν", δήλωσε η εταιρεία.

Οι πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορέςπαρουσίασαν μείωση κατά 17%, λόγω των πιο αδύναμων οικονομικών συνθηκών, των υποτιμημένων νομισμάτων και της πολιτικής αστάθειας. Οι προσαρμοσμένες πωλήσεις αυξήθηκαν στην Πολωνία και το Μεξικό, τις δύο μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά υποχώρησαν στην Τουρκία, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη και αρκετές αγορές στην Ανατολική Ευρώπη.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, Brown-Forman είπε ότι αναμένεικέρδη ανά μετοχή μεταξύ των $1,71 και των $1,81.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3% στις ΗΠΑ και κατά5% στις ανεπτυγμένες διεθνείς αγορές. Αμφότερες οι αγορές παρουσίασαν αύξηση εσόδων σε προσαρμοσμένη βάση, λόγω των κερδών από τις διάφορες εκδόσεις του Jack Daniel's, όπως ταTennessee Whiskey, Tennessee HoneyκαιGentleman Jack.

Στο τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 144 εκατδολ., ή 36 σεντς ανά μετοχή, από 156 εκατ. δολ., ή 37 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Η Brown-Forman ανακοίνωσεότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4,9% από το προηγούμενο έτος, στα 856 εκατ.δολ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters περίμεναν πωλήσεις της τάξης των841 εκατ. δολ.και κέρδη ανά μετοχή στα 37 σεντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ