Ο άλλοτε κραταιός όμιλος πληροφορικής που βυθίζεται

Ο άλλοτε κραταιός όμιλος πληροφορικής που βυθίζεται
Η ελληνική εταιρεία πληροφορικής ALTEC υπάγεται στο άρθρο 106ια του 3588/ 2007 (ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία), μετά την απόφαση των μετόχων Τραπεζών Πειραιώς  Α.Ε. και Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ της Ελλάδος Α.Ε. να κάνουν αποδεκτή τη σχετική πρόταση που κατατέθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias AE κατά τη Β’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.


Η πρόταση έγινε δεκτή από την πλευρά των μετόχων - τραπεζών με ποσοστό 40,552%. Ο μέτοχος κ. Νικήτας Κατσαράς που εκπροσωπούσε το 0,023% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας απείχε από την ψηφοφορία του παρόντος θέματος. Λευκό ψήφισε ο κ. Αθανάσιος Αθανασούλης που εκπροσωπούσε το 18,168% του μετοχικού κεφαλαίου, καθότι δεν διευκρινίστηκε αν η ως άνω πρόταση των μετόχων - τραπεζών αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο, το οποίο ικανοποιεί καίρια θέματα που αφορούν τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, τα θέματα των εργαζομένων, καθώς και την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο, ή αν αποτελεί μία μη συστηματικά μελετημένη ενέργεια, που θα απαξιώσει περαιτέρω τις βασικές αξίες του Ομίλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο μέτοχος και πρόεδρος του Ομίλου ALTEC Αθανάσιος Αθανασούλης δήλωσε την πρόθεσή του να συμπράξει και να συναινέσει μόνο σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου το οποίο κατά σαφή και συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλίζει τη συνέχιση των λειτουργιών που έχουν αποδειχθεί βιώσιμες και με θετικά αποτελέσματα, την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο, την πλήρη και ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου που έχει αναλάβει και εκτελεί η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ALTEC INTEGRATION A.E και τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το μέλλον της εταιρείας που κυριαρχούσε στην ανάληψη μεγάλων έργων πληροφορικής του δημόσιου τομέα στη δεκαετία του ‘90 και απασχολεί 347 άτομα διαγράφεται δυσοίωνο. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2015, οι ζημιές ανήλθαν σε 12,15 εκατ. και οι πωλήσεις της σε 26,5 εκατ.

Η αίτηση

Σύμφωνα με τον νόμο, η αίτηση εκκαθάρισης υποβάλλεται από τον οφειλέτη ή τους πιστωτές του οι οποίοι εκπροσωπούν τουλάχιστον 20% των συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη.

Η συζήτηση της αίτησης ενώπιον του δικαστηρίου ορίζεται εντός 20 ημερών από την υποβολή της και η απόφαση του δικαστηρίου εκδίδεται εντός ενός μηνός από τη συζήτηση. Από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και μέχρι την απόρριψή της ή την πάροδο της προθεσμίας της παρ. 8 του άρθρου αυτού αναστέλ-λεται η εξέταση τυχόν αίτησης πτώχευσης.

πηγή: Ναφτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ