Ποια μεγάλη αεροπορική εταιρία προχωρά σε περικοπές κόστους- Οι λόγοι

Ποια μεγάλη αεροπορική εταιρία προχωρά σε περικοπές κόστους- Οι λόγοι
Η γερμανική εταιρεία εστιάζει στην μάρκα χαμηλού κόστους Eurowings, ενώ παράλληλα μειώνει εντατικά τα κόστη της.

Αλλαγές έρχονται σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε μια προσπάθεια «κάλυψης» αναγκών που έχουν προκύψει.

Ο λόγος για την Lufthansa, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει στην αεροπορική βιομηχανία οι «άνευ προηγουμένου» μεταβολές στην ζήτηση λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

«Η μεταβλητότητα στην αγορά έχει γίνει τεράστια» εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, ιδιαίτερα λόγω του Brexit και των τρομοκρατικών επιθέσεων, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr αργά την Πέμπτη, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα μου», πρόσθεσε.

Ο γερμανικός μεταφορέας μεταμορφώνεται με την «μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία του, τόνισε το στέλεχος.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι η Lufthansa εστιάζει στην ισχυροποίηση της Eurowings, της μάρκας χαμηλού κόστους, καθώς αναπτύσσονται οι ανταγωνίστριες εταιρίες του κλάδου. Ο Spohr υποστήριξε ότι το δίκτυο της γερμανικής εταιρίας θα εμφανίσει φέτος πιο βραδεία ανάπτυξη σε σχέση με το 5% της βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ