Μαζικές απολύσεις φέρνει η συγχώνευση InBev-SABMiller

Μαζικές απολύσεις φέρνει η συγχώνευση InBev-SABMiller
Περίπου το 3% από τους συνολικά 220.00 εργαζομένους

Η βελγική ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev προειδοποίησε σήμερα ότι η συγχώνευσή της με την SABMiller θα μπορούσε να οδηγήσει σεχιλιάδες απολύσεις τα επόμενα χρόνιασύμφωνα με έγγραφο που σχετίζεται με τη συμφωνία και το οποίο επικαλείται το MarketWatch.

Η εταιρία τόνισε ότι ενδέχεται να απολυθείπερίπου το 3%του συνολικού εργατικού δυναμικού, διευκρινίζοντας πως «οι μειώσεις στις θέσεις εργασίας θα εφαρμοστούν σταδιακά, σε φάσεις, μέσα στην περίοδοτων τριών ετώνπου θα ακολουθήσουν» την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η InBev επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου150.000 εργαζόμενους, ενώ η SABMiller έχει προσωπικόπερίπου 70.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής ζυθοποιίας, το ποσοστό του 3% εξαιρεί προσωπικό στις πωλήσεις ή front office. Η εταιρία επεσήμανε ότι δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στα σχέδιά της με το εν λόγω κομμάτι του δυναμικού, εξαιτίας περιορισμών από ρυθμιστικούς κανόνες.

Τον περασμένο μήνα, η InBev ανέφερε πως συνεχίζονται οι εργασίες που σχετίζονται με τη συμφωνίααξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων. Η απόκτηση της SABMiller θα της εξασφαλίσει πρόσβαση στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αφρικανική αγορά μπύρας και θα περιορίσει την εξάρτησή της από την αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ