Prada: Πτώση στα κέρδη για πρώτη φορά σε 5 χρόνια

Prada: Πτώση στα κέρδη για πρώτη φορά σε 5 χρόνια
Κατά 15% υποχώρησαν τα έσοδα λόγω μειωμένης ζήτησης

Η Prada κατέγραψε φέτος την πρώτη πτώση στις πωλήσεις πρώτου εξαμήνου από όταν μπήκε στο χρηματιστήριο το 2011, καθώς η αδύναμη ζήτηση στην Κίνα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη συνέχισαν να πιέζουν την ιταλική εταιρία προϊόντων πολυτελείας.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά15% σε 1,55 δισ. ευρώ, τόνισε η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση. Το νούμερο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για 1,65 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη επίσης μειώθηκαν, αν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Τα EBITDA υποχώρησαν κατά25% σε 330 εκατ. ευρώκατά τους έξι αυτούς μήνες, έναντι 327,8 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Καθώς η ευρύτερη βιομηχανία πολυτελών προϊόντων παλεύει να παράγει ανάπτυξη, η Prada έχει πληγεί περισσότερο από τις άλλες εταιρίες, αναφέρει το Bloomberg. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι γυναικείες τσάντες της είναι πολύ ακριβές, αλλά και στο ότι δεν πρόλαβενα επενδύσει εγκαίρως στο διαδίκτυο, εξηγούν αναλυτές της Sanford C. Bernstein.

Η εταιρία προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτά τα δύο προβλήματα εν μέσω διετούς στασιμότητας στις πωλήσεις και στα χαμηλότερα κέρδη που έχει εμφανίσει εδώ και πέντε χρόνια.

Η Prada σχεδιάζεινα διπλασιάσει τις διαδικτυακές πωλήσειςμέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό των κατηγοριών που προσφέρει online, ιδιαίτερα των παπουτσιών, και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ