Ελληνική γαλακτοβιομηχανία επενδύει 10 εκατ. -Το σχέδιο

Ελληνική γαλακτοβιομηχανία επενδύει 10 εκατ. -Το σχέδιο
Nέο επενδυτικό ύψους 10 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη διετία η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η οποία, σύμφωνα με τις μετρήσεις της IRI, κατέχει πανελλαδικά, την 1η θέση σε όγκο πωλήσεων, στο παιδικό γιαούρτι και τη 2η στο ευρωπαϊκό στραγγιστό.

Όπως είπε στη Voria.gr o αντιπρόεδρος της Κρι Κρι, κ. Γεώργιος Κοτσαμπάσης, φέτος το καλοκαίρι, τόσο οι πωλήσεις παγωτού όσο και γιαουρτιού, πάνε καλά εκτός Ελλάδας και, πολύ καλά εντός της χώρας μας, γιατί βοήθησε ο καιρός αλλά και ο καλύτερος σχεδιασμός των τοποθετήσεων των ψυγείων για τα παγωτά.

Παρότι λοιπόν η εταιρεία έχασε ένα πολύ μεγάλο πελάτη, τη Μαρινόπουλος, η οποία μάλιστα της χρωστά 5,5 εκατ. ευρώ, στο 7μηνο της χρονιάς οι πωλήσεις παγωτού αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ αν ο καιρός κρατήσει και ως τις 15-20 Αυγούστου, τότε η αύξηση σε επίπεδο έτους θα φτάσει στο 11%, προέβλεψε ο κ. Κοτσαμπάσης.

Η θετική πορεία των πωλήσεων οφείλεται ακόμη και στα νέα προϊόντα και στις εμπορικές κινήσεις που πιάνουν τις ανάγκες της αγοράς. Έτσι η Κρι Κρι πρώτη, "εγκαινίασε" στο παγωτό τις συσκευασίες 2+1, στις τρίλιτρες και τα 1,5 λίτρα στη τιμή του ενός, ενώ πρόσθεσε και νέες ατομικές συσκευασίες.
Όμως, το καλοκαίρι στάθηκε καλό και για το γιαούρτι, παρότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι δυνατό στις πωλήσεις και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

"Με τα διαθέσιμα στοιχεία ως τέλος Ιουλίου, έχουμε μία αύξηση στο γιαούρτι κοντά στο 8%, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το υπόλοιπο της χρονιάς γιατί θα υπάρξουν εμβόλιμα γεγονότα, καθώς κλείσαμε μία νέα συνεργασία με αγγλική αλυσίδα όπως και με μία μεγάλη ιταλική, ενώ πολύ καλά εξελίσσεται και η συνεργασία με τη γερμανική Aldi, που ξεκίνησε στις αρχές του 2016", εξήγησε ο κ. Κοτσαμπάσης.

Το γιαούρτι είναι το άλλο προϊόν στο οποίο είναι πολύ δυνατή η Κρι Κρι, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την κατάκτηση σημαντικού εδάφους στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται ότι στη σειρά γιαουρτιών της Κρι Κρι έχουν προστεθεί τα λειτουργικά και το γιαούρτι για παιδιά άνω των 12 μηνών.

Η εταιρεία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες προτιμήσεις των ξένων αγορών, σχεδιάζει νέο επενδυτικό project, της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και πλέον για την επόμενη διετία, το οποίο θα αφορά προμήθεια μηχανημάτων και επεκτάσεις γραμμών παραγωγής τόσο στο εργοστάσιο γιαουρτιού, όσο και στο εργοστάσιο παγωτού.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Κρι Κρι κατασκεύασε νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο γιαουρτιού, επενδύοντας περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, μετά την ολοσχερή καταστροφή της παλιάς μονάδας σε πυρκαγιά.

Η βιομηχανία το 2015 είχε κύκλο εργασιών 66,7 εκατ ευρώ , ΕΒΙΤDA 7,3 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 3,8 εκατ. ευρώ.

πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ