Η startup που «σήκωσε» 2 εκατ. μετά το Brexit

Η startup που «σήκωσε» 2 εκατ. μετά το Brexit
Την ώρα που λάμβανε χώρα το ιστορικό γεγονός της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, μια νέα ψηφιακή τράπεζα κατάφερε να σηκώσει 2 εκατομμύρια δολάρια από μερικούς από τους κορυφαίους επιχειρηματίες και επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο λόγος για την startup «Tide», πάνω στην οποία δούλευε μια ομάδα για πάνω από ένα χρόνο και μερικές εβδομάδες μετά τη χρηματοδότηση είναι πλέον διαθέσιμο για το κοινό.

Ανάμεσα στους επενδυτές βρίσκονται μερικά απ’ τα πιο ηχηρά ονόματα των επενδυτών της Αγγλίας, όπως η LocalGlobe, η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου που έχει συσταθεί από τους γνωστούς επενδυτές του Λονδίνου – τον πατέρα και γιο Robin και Saul Klein, το Passion Capital στην οποία είναι συνέταιρος η Eileen Burbidge, ο Alex Chesterman – ιδρυτής του Zoopla , ο William Reeve – συνιδρυτής του LoveFilm, ο Greg Marsh – ιδρυτής της One Fine Stay, ο συνιδρυτής του Songkick – Ian Hogarth, ο κατά συρροή επενδυτής στο fintech και ιδρυτής του Wonga – Errol Damelin και ο Jason Goodman, ιδρυτής του Albion. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση πως η εταιρεία κατάφερε να σηκώσει τόσα πολλά χρήματα πριν ακόμα κυκλοφορήσει το προϊόν της.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του «Tide» George Bevis δήλωσε πως παρόλο που ο ίδιος ήταν υποστηρικτής του Bremain, «το Brexit είναι μια ιδανική συγκυρία για να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μια περίοδο ανασφάλειας, οι αποδοτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τους επιχειρηματίες είναι πολύτιμες. Είναι κλισέ, αλλά οι καλύτερες startups ξεκίνησαν εν μέσω δύσκολων καιρών και πιστεύουμε πώς αυτό θα ισχύσει και για εμάς».

Το «Tide» είναι μια τράπεζα βασισμένη σε εφαρμογές που στόχο έχει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Όπως εξηγεί ο ιδρυτής οι επιχειρηματίες ανοίγουν λογαριασμούς και διαχειρίζονται οικονομικές υποθέσεις χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι τους συμφέρει και δεν υπάρχει κάποιος να τους συμβουλέψει. Το «Tide αναλαμβάνει να ανοίξει για παράδειγμα έναν τραπεζικό λογαριασμό για την εκάστοτε εταιρεία μέσα σε 3 λεπτά με τη βοήθεια της εφαρμογής, ενώ κανονικά χρειάζονται εβδομάδες για να εγκριθούν οι αιτήσεις από μια τράπεζα.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα APIs που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε δικές σας εφαρμογές πάνω στις υπηρεσίες του «Tide», η επαφή με άλλες επιχειρήσεις fintech για θέματα όπως πιστώσεις, συνάλλαγμα, και πληρωμές με κάρτες, και την ικανότητα να θέσετε όρια πληρωμής για τα μέλη της ομάδας στην εφαρμογή.

Να σημειωθεί πως η εφαρμογή είναι δωρεάν και χρεώνουν 20 λεπτά για κάθε πληρωμή που γίνεται μέσω του λογαριασμού. Τέλος, όπως δηλώνει ο Bevis σκοπεύει να βγάλει περισσότερα χρήματα πουλώντας προϊόντα σε πελάτες μέσω της εφαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ