Το νέο επενδυτικό πλάνο της πολυεθνικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών

Το νέο επενδυτικό πλάνο της πολυεθνικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών
Στην αγορά τα «κενά» δεν διατηρούνται για πολύ. Έτσι, με το που ανακοινώθηκε το «λουκέτο» στην Ηλεκτρονική Αθηνών, οι υπόλοιπες εταιρείες έβγαλαν ήδη από τα συρτάρια τους, τα έτοιμα σχέδια κάλυψης του κενού.

Με εντατικό ρυθμό η διοίκηση της Media Markt επεξεργάζεται το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου της στην ελληνική περιφέρεια. Η εταιρεία ετοιμάζεται –σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Ναυτεμπορική»- να εγκαινιάσει μέχρι το τέλος του 2016 το δεύτερο κατάστημά της στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Πρόκειται για επένδυση που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.

Το μέγεθος του καταστήματος θα φτάσει τα 2.000-2.500 τ.μ. και θα ανταποκρίνεται στη νέα φιλοσοφία εμπορικής ανάπτυξης της εταιρείας. Από κει και πέρα το μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει το Ηράκλειο Κρήτης, τη Χαλκίδα και την Καλαμάτα.

Το δίκτυο της Media Markt περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 11 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκηση, κινείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε διάστημα τριών ετών έχει καταφέρει να αποσπάσει το 10% του μεριδίου της online ελληνικής αγοράς, όσον αφορά τις κατηγορίες προϊόντων που διαθέτει η αλυσίδα.

Το μερίδιο της Media Markt όσον αφορά το σύνολο της αγοράς (φυσικά καταστήματα και online αγορές) εκτιμάται ότι φθάνει στο 11%, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητικό δεδομένου του αριθμού των καταστημάτων που διαθέτει η αλυσίδα και είναι σαφώς μικρότερος του ανταγωνισμού. Από το σύνολο των πωλήσεων της γερμανικής αλυσίδας το 40% αφορά είδη τεχνολογίας (πληροφορική και επικοινωνίες), το 35% λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια) και το 25% μαύρες συσκευές (προϊόντα εικόνας, ήχου και φωτογραφικά).

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως επισημαίνεται από τα στελέχη του χώρου, είναι σημαντική η αύξηση που σημειώνουν οι πωλήσεις των κλιματιστικών, λόγω θερμού καλοκαιριού. Το γεγονός αυτό είναι κάπως ενθαρρυντικό σε μια αγορά που μετρά μεγάλες απώλειες σε τζίρους και μερίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ