Γιατί η Samsung πάει την Huawei στα δικαστήρια

Γιατί η Samsung πάει την Huawei στα δικαστήρια
Η Samsung πάει την Huawei στα δικαστήρια με την αιτιολογία ότι η πρώτη παραβίασε έξι από τις πατέντες της και ζητά το ποσό των 24.1 εκατομμυρίων δολαρίων. H Samsung ισχυρίζεται ότι κάποια από τα προϊόντα της Huawei, η σειρά Honor και το Huawei Mate 8, χρησιμοποιούν πατέντες της.

Αυτός είναι ο νέος γύρος στην κόντρα των δυο κατασκευαστών. Η κινέζικη Huawei ήταν αυτή που υπέβαλε πρώτη μηνύσεις κατά της Samsung τον Μάιο, σε ΗΠΑ και Κίνα ζητώντας αποζημιώσεις για την χρήση 4G τεχνολογίας από τη Samsung και ισχυρίστηκε ότι καταπάτησε πατέντες που σχετίζονται με το OS και το system software.

Οι δυο αγωγές θεωρήθηκαν ασυνήθιστη κίνηση για μια κινέζικη εταιρεία, προβλέποντας μια τάση όπου οι κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας κερδίζουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην διεκδίκηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα η Samsung είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα απαντήσει με δική της αγωγή, όπως και έκανε.

Η Samsung ζητά να απαγορευτεί η πώληση των παραπάνω μοντέλων και με επίσημη δήλωσή της αναφέρει:

«We have faithfully negotiated with other patent holders for the fair licensing of technology. However, despite our best efforts to resolve this matter amicably, it has regrettably become necessary to take legal action in order to defend our intellectual property».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ