Ποιος μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος κινδυνεύει με χρεοκοπία

Ποιος μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος κινδυνεύει με χρεοκοπία
Στον «αέρα» βρίσκεται ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας Unister Holding, καθώς κήρυξε στάση πληρωμών μετά τον θάνατο του ιδρυτή και βασικού μετόχου του Thomas Wagner σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σλοβενία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη γερμανική ηλεκτρονική έκδοση FVW, η στάση πληρωμών αφορά τη μητρική εταιρία συμμετοχών Unister Holding, ενώ, σύμφωνα με τους μετόχους του ομίλου, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι θυγατρικές του, μεταξύ των οποίων η Unister Travel, η οποία διαχειρίζεται δημοφιλή portal όπως το Ab In Den Urlaub και το Flüge.de. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι του ομίλου φέρονται να ανέφεραν πως οι πελάτες που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

Στάση πληρωμών, ταυτόχρονα, κήρυξε ο μικρού μεγέθους τουρ οπερέιτορ Urlaubstours του ομίλου, χωρίς, όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα, να δοθεί κάποια εξήγηση για την κίνηση αυτή. Ο τουρ οπερέιτορ, ωστόσο, φέρεται να διαβεβαίωσε πως όλες οι κρατήσεις είναι διασφαλισμένες μέσω ασφαλιστικών εγγυήσεων. Δεν θα δέχεται, όμως, νέες κρατήσεις.

Οι φήμες, πάντως, οργιάζουν στη Γερμανία σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε το μοιραίο ταξίδι ο 38χρονος ιδρυτής του ομίλου.

Σύμφωνα με το FVW, το οποίο επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα, ο Τ. Wagner ταξίδεψε με το προσωπικό του αεροπλάνο στη Βενετία, έχοντας ως συνταξιδιώτες στενούς συνεργάτες του, με στόχο να εξασφαλίσει εξωτραπεζικό «δάνειο» πολλών εκατ. ευρώ. Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα πάντα με γερμανικά δημοσιεύματα που επικαλείται το FVW, φέρεται να μετέφερε μαζί του 1,2 εκατ. ευρώ σε μετρητά, για να τα χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για το «δάνειο». Το ντιλ, ωστόσο, απέτυχε και ο Wagner σκοτώθηκε μαζί με τους συνεργάτες του στο ταξίδι επιστροφής από τη Βενετία στη Λειψία.

Σε κάθε περίπτωση, ο γερμανικός όμιλος φαίνεται πως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ιδρυτής του προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον διασώσει.

πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ