«Πόλεμος» στο Σύνταγμα για το γρήγορο φαγητό

«Πόλεμος» στο Σύνταγμα για το γρήγορο φαγητό
Όλοι οι καλοί χωράνε ή το μέγεθος της πίτας είναι συγκεκριμένο και αναγκαστικά θα ξαναμοιραστεί; Όταν μια μεγάλη αλυσίδα αποφασίζει να ανοίξει κεντρικό κατάστημα (flagship) στην πλατεία Συντάγματος η κίνηση δεν μπορεί παρά να προκαλεί συζητήσεις στην αγορά. Πόσο μάλλον όταν η αλυσίδα «επενδυτής» είναι τα Goody’s.

Το σχέδιο, όπως ανακοινώθηκε χθες, προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, η ναυαρχίδα του δικτύου της η Goody’s. Η θυγατρική της Vivartia, μέλος του Marfin Investment Group (MIG) προχωρά σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά εστίασης της ευρύτερης περιοχής.

Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης και των εγκαινίων του νέου «flagship» καταστήματος της αλυσίδας Goody’s Burger House αναμένεται να οριστικοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, οπότε θα αποκαλυφθεί και το ακριβές σημείο της επένδυσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Ναυτεμπορική» αφορά σε γωνιακό ακίνητο της Φιλελλήνων. Mε το νέο κατάστημα η Goody’s κάνει δυναμική επανεμφάνιση στο Σύνταγμα, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου είχε παρουσία παλαιότερα, με καταστήματα σε Σταδίου και Ερμού.

Ταυτόχρονα όμως ενισχύει τον ανταγωνισμό σε μια πιάτσα όπου δραστηριοποιούνται τόσο διεθνή brands, όπως η McDonald’s, όσο και δεκάδες τοπικά σήματα, από αλυσίδες μέχρι μεμονωμένα καταστήματα

. Από το 2014 η εταιρεία υλοποιεί μια στρατηγική εξέλιξης και ανάπτυξης που ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις υιοθετώντας το νέο concept «Goody’s Burger House». Πλέον ελέγχει ένα δίκτυο 120 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 80 έχουν μετεξελιχθεί σε Goody’s Burger House, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η ανανέωση και των υπολοίπων Goody’s σε Goody’s Burger House με εντατικούς ρυθμούς.

Ταυτόχρονα με τις επενδύσεις στην ελληνική αγορά, το νέο concept επεκτάθηκε και διεθνώς, σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κόσοβο, η Αλβανία κ.ά., με πιο πρό- σφατη την είσοδο του σήματος στην αγορά της Αυστραλίας, μέσω ενός 5ετούς πλάνου ανάπτυξης που προβλέπει τη λειτουργία 10 καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ το πρώτο κατάστημα ανοίγει στη Μελβούρνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ