Το ελληνικό μπαλσάμικο ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα

Το ελληνικό μπαλσάμικο ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα
Με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τρέχει η φετινή χρονιά για τη Mediterranean Foods, η οποία δρομολογεί τις πρώτες κινήσεις εξωστρέφειας, με το ντεμπούτο των εξαγωγών να αφορά την αγορά της Κύπρου, ενώ με πιλότο τους νέους κωδικούς κρέμας μπαλσάμικου αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος σε περισσότερα διεθνή ράφια.

Ειδικότερα, έως το τέλος του έτους αναμένεται το λανσάρισμα των προϊόντων της Mediterranean Foods στην κυπριακή αγορά, με τις σχετικές εμπορικές συμφωνίες να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η διάθεση στα κυπριακά ράφια θα περιλαμβάνει προϊόντα από όλη την γκάμα που παράγει η εταιρεία: μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες και κρέμες μπαλσάμικου.

Εξάλλου, ως δυνατό χαρτί στο χαρτοφυλάκιο των εξαγωγών θεωρείται για την εταιρεία η σειρά κρέμας μπαλσάμικου, μέσω της οποίας προσδοκάται η διείσδυση στις ξένες αγορές. Προς τούτο δρομολογείται και η διεύρυνση της γκάμας της εν λόγω σειράς, η οποία αριθμεί σήμερα περί τους πέντε κωδικούς με την προσθήκη τουλάχιστον πέντε ακόμη.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, η εταιρεία τρέχει στο πεντάμηνο με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, επίδοση η οποία στον βαθμό που διατηρηθεί αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της. Μιλώντας στη σημερινή έκδοση της «Ναυτεμπορικής» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Απόστολος Σαλάκος, «φέτος καταγράφεται αύξηση τοποθέτησης των κωδικών μας στην εγχώρια λιανική, καθώς και διεύρυνση μεριδίων κυρίως στην κατηγορία της μαγιονέζας, στην οποία η ελληνική Brava αποτελεί τον τρίτο παίκτη, μετά τα δύο ισχυρά πολυεθνικά σήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης εντός συνόρων αποτελεί για την εταιρεία η συμμετοχή της στην πρωτοβουλία “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, βασική στρατηγική της οποίας είναι μέσω και των συμπράξεων των μελών της να προωθηθούν δράσεις στην κατεύθυνση της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των εγχώριων προϊόντων».

Αξίζει να επισημανθεί ότι στρατηγική απόφαση της εταιρείας αποτελεί η παραγωγή αποκλειστικά επώνυμων κωδικών, ενώ -πέρα από τη λιανική το σήμα της Brava έχει μικρή παρουσία και στο κανάλι της εστίασης. Τα μεγέθη Σχετικά με την πορεία της περσινής χρήσης, τα έσοδα εμφάνισαν μικρή αύξηση στα 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία -εξαιτίας έκτακτων εξόδων διατηρήθηκε μηδενική.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της διοίκησης, στον βαθμό που διατηρηθούν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, είναι ότι φέτος η χρήση θα εμφανίσει ενισχυμένο τζίρο έως και 10%, στα 4,2 εκατ. ευρώ, καθώς και σημαντική κερδοφορία. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει μια μονάδα παραγωγής στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, καθώς επίσης και κέντρο διανομής στο Κορωπί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ