Ποια ελληνική αλυσίδα πάει... Αγγλία μετά το Brexit

Ποια ελληνική αλυσίδα πάει... Αγγλία μετά το Brexit
Το «Λεμόνι Grill House» επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την ανάπτυξη δικτύου 25 καταστημάτων σε ορίζοντα πενταετίας και με συνολική επένδυση που εκτιμάται στα 15 εκατ. λίρες.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» οι εξελίξεις περί Brexit δεν έχουν επηρεάσει επενδύσεις χαμηλού ρίσκου στη χώρα, όπως αυτές στην εστίαση.

Έτσι, η ανάπτυξη της νέας αλυσίδας αναμένεται να γίνει μέσω της Pitogyro Holdings Limited, ελληνο-βρετανικών συμφερόντων, η οποία λειτούργησε το πρώτο πιλοτικό κατάστημα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Southampton. Μέχρι το τέλος του 2016 σχεδιάζει να λειτουργήσει τρία ακόμη Lemoni Grill House σε Brighton, Cardiff και Reading.

Οι πληροφορίες για το business plan αναφέρουν στόχο τα δέκα καταστήματα έως το τέλος του 2018 και τα 25 έως το 2020. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για επέκταση του δικτύου σε Βέλγιο και Γαλλία μεσοπρόθεσμα, ενώ το 2019 τοποθετείται η είσοδος στις ΗΠΑ. Το concept εστίασης, που είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με επίκεντρο την Ελλάδα και επιρροές από τη Μέση Ανατολή, στη χώρα μας αναπτύσσεται από τη Neptune ΕΠΕ, που έχει το master franchise και η οποία έχει αναλάβει ρόλο trainer για το επενδυτικό σχήμα που αναπτύσσει το concept στη βρετανική αγορά.

Η μητρική εταιρεία είναι στην Κύπρο και εξαρχής είχε στόχο τη διεθνοποίηση του brand. Βέβαια, η ιδέα για το «Λεμόνι» αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, με μια επένδυση της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ και περίπου τρία χρόνια για την ολοκλήρωσή της.

Σήμερα λειτουργούν δύο Λεμόνι, σε Γλυφάδα και Αγία Παρασκευή. Η εταιρεία, αν και έχει σταθεροποιήσει τα μεγέθη της, είναι κερδοφόρα και πραγματοποιεί ικανοποιητικές πωλήσεις (περίπου 2 εκατ. ευρώ μόνο για το κατάστημα της Γλυφάδας), έχει «παγώσει» επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας, των υψηλών φορολογικών βαρών και του «εχθρικού» περιβάλλοντος, όπως αναφέρουν στελέχη της στη «N».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ