Η αύξηση πωλήσεων της Jumbo και τα σχέδια επέκτασης

Η αύξηση πωλήσεων της Jumbo και τα σχέδια επέκτασης
Στα 637,56 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,91% στο οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο, από 582,55 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 9,44%.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο κατέγραψαν αύξηση τζίρου περίπου 4% και 5% αντίστοιχα, ενώ εντυπωσιακή συνέχιζε να είναι η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία, όπου ο τζίρος στα καταστήματα σχεδόν διπλασιάστηκε. Τα καταστήματα στη Βουλγαρία βελτίωσαν τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων που είχαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιτυγχάνοντας μεσοσταθμική ανάπτυξη πάνω από 12% ανά κατάστημα.

Η διοίκηση του Ομίλου Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,91% λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, αλλά και την πορεία των οικονομικών μεγεθών σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι μέτοχοι κατά τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε την πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 27 Ιουλίου για να αποφασιστεί μεταξύ άλλων η διανομή έκτακτου μεικτού μερίσματος 0,27 Ευρώ ανά μετοχή (μετά τους φόρους 0, 2430 Ευρώ ανά μετοχή) από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη παλαιότερων χρόνων.

Στόχος της διοίκησης εξακολουθεί να είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του υπάρχοντος δικτύου και υποδομών της Εταιρείας μέσω της επαναξιολόγησης αλλά και αναβάθμισης των υπαρχόντων καταστημάτων.

Επιδιώκεται επίσης η επέκταση του δικτύου σε σημεία όπου δεν έχει ακόμα παρουσία η Εταιρεία με την προσθήκη νέων καταστημάτων τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης του δικτύου, ο Όμιλος κατά τη χρήση που έληξε στις 30.06.2016 τερμάτισε τη λειτουργία δύο μικρών ενοικιαζόμενων καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 ξεκίνησε να λειτουργεί το έβδομο κατάστημα του Ομίλου στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στo Pitesti.

Ο Όμιλος σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 71 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo. Επιπλέον, ο Όμιλος προχώρησε και στην επέκταση των αποθηκών του με την αγορά 36.000 τ.μ. περίπου στην περιοχή της Θήβας με αποτέλεσμα σήμερα η στεγασμένη επιφάνεια των ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων του Ομίλου να φτάνει περίπου τα 300.000 τ.μ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2015/2016, η εταιρεία Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,91% προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Veropoulos Dooel. Η συνεργάτιδα εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη Σερβία όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημά της.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, ο Όμιλος στοχεύει να θέσει σε λειτουργία τρία νέα υπερ-καταστήματα Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,91%, ένα στη Βουλγαρία και δύο στη Ρουμανία, ενώ αναμένεται η επέκταση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πελάτη Kid Zone Sh.p.k, εκτός από Αλβανία και Κόσσοβο και για την Βοσνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ