Ποιες εταιρείες δισεκατομμυρίων ξεκίνησαν από ένα γκαράζ

Ποιες εταιρείες δισεκατομμυρίων ξεκίνησαν από ένα γκαράζ
Αρκετές είναι οι ιστορίες επιχειρηματιών που ξεκίνησαν την επιείρηση τους από το γκαράζ του σπιτιού και έγιναν κολοσσοί.

Οι ηγέτες αυτών των εταιρειών δεν ξεκίνησαν το όνειρό τους έχοντας 20 εκατ. δολάρια στην τράπεζα κι όμως τα κατάφεραν!

Παρακάτω ακολουθούν οι επιχειρήσεις που είχαν ένα ταπεινό ξεκίνημα και εξελίχθηκαν σε εταιρείες δισεκατομμυρίων:

Disney

Σε ένα γκαράζ χωρητικότητας ενός αυτοκινήτου, το οποίο ανήκε στο θείο του Walt Disney, δυο αδέλφια ο Walt και ο Roy ξεκίνησαν να εργάζονται στο «Οι κωμωδίες της Αλίκης» και από εκεί μετά εμπνεύστηκαν την ιδέα της Disney «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Σήμερα η Disney είναι ο πιο κερδοφόρος όμιλος μέσων ενημέρωσης στον κόσμο. Ακόμη, διαθέτει και λειτουργεί δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης, μουσικά θέατρα και 14 θεματικά πάρκα σε όλον τον κόσμο. Τέλος, η Walt Disney είναι ένα κορυφαίο όνομα στην παραγωγή προϊόντων κινουμένων σχεδίων, ταινιών για παιδιά κα ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Hewlett-Packard (HP)

Με μια επένδυση 538 δολαρίων και ένα μικρό γκαράζ, δυο απόφοιτοι του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Hewlett και ο Dave Packard ίδρυσαν τη Hewlett-Packard Co., με πρώτο τους πελάτη τη Walt Disney Production. Σήμερα, το γκαράζ των δυο αδελφών αποτελεί ένα ιδιωτικό μουσείο, ενώ χαρακτηρίζεται ως η γενέτειρα της Silicon Valley.

Apple

Το 1976, o Στιβ Τζομπς και ο Στιβ Βόζνιακ χρησιμοποίησαν το γκαράζ των γονιών του Τζομπς προκειμένου να κατασκευάσουν τους 50 πρώτους υπολογιστές της Apple, οι οποίοι πωλήθηκαν στην πορεία στο Terrell Byte για 500 δολάρια ο κάθε ένας. Σήμερα, η Apple είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone τηλεφώνων.

Amazon

Tέσσερα χρόνια πριν γίνει αντιπρόεδρος μιας επιτυχημένης επιχείρησης επενδύσεων της Wall Street, ο Τζεφ Μπέζος εγκατέλειψε την εργασία του προκειμένου να ασχοληθεί με την online λιανική πώληση στον κλάδο του βιβλίου. Έτσι ιδρύθηκε ο κολοσσός λιανικού εμπορίου. Σήμερα η εταιρεία έχει αξία 65 δισ. δολάρια, εξυπηρετώντας πελάτες σε όλον τον κόσμο.

Google

Δυο απόφοιτοι του πανεπιστημίου Στανφορντ, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σέρτζει Μπριν αποφάσισαν να αναπτύξουν μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης με το όνομα Google. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, η οποία θα «τραβά» όλες τις πληροφορίες του διαδικτύου και θα τις συγκεντρώνει σε ένα σημείο προσιτό σε όλον τον κόσμο. Σήμερα η Google είναι η πιο επισκέψιμη ιστοσελίδα στον κόσμο.

πηγή:fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ