Το deal των 33 δισ. δολαρίων που «έσπασε»

Το deal των 33 δισ. δολαρίων που «έσπασε»
Η Energy Transfer Equity έδωσε τέλος στη συμφωνία συγχώνευσής της με την Williams, καθώς ένα δικαστήριο απεφάνθη ότι έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει από το deal. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρία αποχωρεί λόγω αποτυχίας να απαντηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Δεκαοκτώ μήνες αφού η Energy Transfer ξεκίνησε συζητήσεις προκειμένου να αγοράσει τον ανταγωνιστή κολοσσό τους αγωγούς, ένας δικαστής στο Ντέλαγουερ αποφάσισε την Παρασκευή ότι η εταιρία μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία αξίας σχεδόν 33 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. Στο μεταξύ οι σύμβουλοι της Energy Transfer επεσήμαναν ότι μια συγχώνευση δεν απελευθερώνει τους επενδυτές από φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η Williams τόνισε ότι παραμένει αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης και θα «επιβάλει τα δικαιώματά» της στο πλαίσιο των όρων που έχουν συμφωνηθεί, σε περίπτωση που η Energy Transfer επιδιώξει να δώσει τέλος στη συμφωνία.

Οι μέτοχοι της Williams ψήφισαν τη Δευτέρα και ενέκριναν τη συμφωνία, ενώ κατέθεσαν δικόγραφο προσφυγής.

Η προτεινόμενη συγχώνευση, την οποία χαιρέτιζε ο CEO της Energy Transfer, Kelcy Warren, πριν την πτώση της τιμής του πετρελαίου σχεδόν στα μισά, αυτή τη στιγμή είναι μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που μένει στη μέση εξαιτίας της βουτιάς των τιμών που έχει στείλει αναταράξεις σε εταιρίες, βιομηχανίες και ολόκληρες βιομηχανίες, θυμίζει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ