Ο Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης

Ο Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης
Για την 1η Ιουλίου και ώρα 11, όρισε η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής που αιτήθηκε η εταιρεία Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99) του πτωχευτικού κώδικα.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε σήμερα η Μαρινόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αίτηση υπαγωγής σε άρθρο εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές αποτελούσε πλέον μονόδρομο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αίτηση συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία αναφέρουν ότι επρόκειτο για μοναδική πλέον επιλογή και υποστηρίζουν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των προμηθευτών.

Κατά τις ίδιες πηγές πρόκειται για μια μόνο από τις φάσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να εξυγιανθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία.

Η κίνηση αυτή τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Σκλαβενίτη, αφού, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η συναλλαγή, για την οποία υπεγράφησαν το Μνημόνιο Κατανόησης της 10ης Φεβρουαρίου και το Μνημόνιο Συμφωνίας της 21ης Μαρτίου, μεταξύ των δύο πλευρών, “δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί”.

Ετσι η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ