Ποιες επιχειρήσεις χτυπήθηκαν περισσότερο από το Brexit

Ποιες επιχειρήσεις χτυπήθηκαν περισσότερο από το Brexit
Τους μήνες που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, μια σειρά από επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος. Από την Παρασκευή όλοι βλέπουν τα αποτελέσματα των προειδοποιήσεων τους.

Η IAG, ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξέδωσε προειδοποίηση για το ύψος των κερδών της. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει μικρή επιρροή στα βραχυπρόθεσμα στοιχεία της, αλλά κρατά τις επιφυλάξεις της για το ύψος της κερδοφορίας εξαιτίας της αβεβαιότητας στο εμπόριο και τις αγορές.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση αντικατοπτρίζει τις μεγάλες ανησυχίες γύρω από την πορεία των επιχειρήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τις νέες οικονομικές συμφωνίες με την ΕΕ, αλλά και το ζήτημα των μεταναστών που ζουν στη Βρετανία.

Το μεγαλύτερο κύμα αναταράξεων, όμως, δέχτηκαν οι μεγάλες τράπεζες, πολλές εκ των οποίων έχουν έδρα το Λονδίνο. Οι μετοχές της Barcley’s έφτασαν να χάνουν ως και 20%, της Lloyd’s Bank 21% και της RBS 18%.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι παραγωγοί τροφίμων αναμένεται να δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα. Επιπλέον, μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, οι αεροπορικές εταιρείες και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Οι κατασκευές κατοικιών θεωρούνται επίσης ένας κλάδος ο οποίος αναμένεται να χτυπηθεί από τις επιπτώσεις του Brexit. Οι φόβοι για πτώση των τιμών των ακινήτων και της ζήτησης είναι πλέον μεγάλοι, και οι ξένοι επενδυτές ίσως βρουν το Λονδίνο λιγότερο ελκυστικό από ό,τι πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ