Τα σχέδια της Samsung μετά το Brexit

Τα σχέδια της Samsung  μετά το Brexit
Στον απόηχο του ιστορικού δημοψηφίσματος κατά το οποίο οι Βρετανοί αποφάσισαν ότι τελικά θέλουν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολλές οι εταιρείες που φοβούνται οικονομική κατάρρευση και σκέφτονται την μετακόμισή τους εντός της ΕΕ.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υπάρχουν πολλές φήμες για CEOs που ταξιδεύουν σήμερα σε άλλες χώρες για να βρουν νέα σημεία για τα κεντρικά τους γραφεία. Μεταξύ των τεράστιων ονομάτων που σκέφτονται την μετακόμιση φαίνεται να είναι και η Samsung.

Ενώ τα ευρωπαϊκά της εργοστάσια είναι σε Πολωνία και Σλοβακία, η ευρωπαϊκή της βάση βρίσκεται στο Λονδίνο. Ωστόσο, οι Κορεάτες ανησυχούν για το μέλλον της Μ. Βρετανίας και φροντίζουν για το δικό τους μέλλον μέσω της μετακόμισης.

Η διαδικασία της εξόδου δεν έχει ολοκληρωθεί και βεβαίως αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί, όμως η τοπική οικονομία ήδη ξεκινά να υπόκειται τις συνέπειες με την βρετανική στερλίνα να σημειώνει ιστορικό χαμηλό και οι παγκόσμιοι κολοσσοί δεν μπορούν να μείνουν με δεμένα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ