Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Νέα προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση στα πλαίσια του επαναπροκηρυχθέντος νωρίτερα φέτος διαγωνισμού. Ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η 6η Ιουλίου.

Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία μετατέθηκε η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού (Rosco). Ως λόγο για τη νέα παράταση το ΤΑΙΠΕΔ επικαλείται σχετικό αίτημα εταιρείας που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για την Trenitalia την ιταλική κρατική εταιρεία που συμμετέχει στον διαγωνισμό και στην οποία έχουν εναποτεθεί όπως φαίνεται οι ελπίδες για αποκρατικοποίηση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD) και η ελληνική ΓΕΚ Τέρνα. Πληροφορίες της αγοράς εκτιμούν πάντως ότι η ρωσική πλευρά πιθανότατα να μην καταθέσει τελικά προσφορά επικαλούμενη και την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. να παρατείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Επισημαίνεται ότι μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για παράταση αναστέλλεται έως τις 6/7 και η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ