Η αλυσίδα ρούχων που πάει με… 200 (σημεία πώλησης)

Η αλυσίδα ρούχων που πάει με… 200 (σημεία πώλησης)
Mε στοχευμένες κινήσεις ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της σε σημεία με υψηλή εμπορική κίνηση επεκτείνεται η Toi&Moi, που ελέγχει ήδη περισσότερα από 200 σημεία πώλησης πανελλαδικά.

Πρόσφατα άνοιξε flagship store στη Θεσσαλονίκη, στην πιο πολυσύχναστη εμπορική πιάτσα της πόλης, στην Αγίας Σοφίας 17, σε έναν χώρο επιφάνειας 210 τ.μ. Με την κίνηση αυτή ενισχύει τη θέση της στην αγορά της συμπρωτεύουσας όπου διατηρεί ένα ακόμη κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και ένα corner στο πολυκατάστημα Notos Galleries.

H επένδυση στη Θεσσαλονίκη ήρθε ως αποτέλεσμα της επαρκούς κάλυψης της περιοχής της Αθήνας και της απόφασης της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας να πάρει θέση σε στρατηγικές αγορές της περιφέρειας. Όπως αναφέρουν στην εφημερίδα «Nαυτεμπορική» στελέχη της διοίκησης, «στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης έλειπε το κατάστημα ναυαρχίδα στο κέντρο της πόλης. Η επιλογή του σημείου έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι η Αγία Σοφία είναι ένας από τους πιο εμπορικούς και ανερχόμενους πεζόδρομους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επιπλέον το ακίνητο είχε τον απαιτούμενο χώρο…».

Σήμερα η Toi&Moi μετρά περισσότερα από 200 σημεία πώλησης ενώ έχει επενδύσει και σε e-shop από το 2010, μια κίνηση που ευνόησε τη διεθνοποίηση του brand, το οποίο λίγους μήνες νωρίτερα έκανε ντεμπούτο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου, το «Dubai Mall», ένα εμπορικό κέντρο «επικών» διαστάσεων όπου η Toi&Moi επένδυσε σε αποκλειστικό κατάστημα 300 τ.μ. Η Toi&Moi σήμερα έχει παρουσία σε Κύπρο, Λίβανο, Αλβανία, Γερμανία και Παλαιστίνη και στρατηγικός στόχος της διοίκησης είναι να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Ταυτόχρονα, με στόχο την ενίσχυση των πωλήσεών της σχεδιάζει περαιτέρω επένδυση στο εγχώριο δίκτυο με ανακαινίσεις καταστημάτων/φάρων σύμφωνα με τη νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση που υιοθετήθηκε στο κατάστημα της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε νέα σημεία, περαιτέρω ανάπτυξη του e-shop/site, εστίαση στις νέες συλλογές και επένδυση στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

«Ο κύριος στόχος μας είναι η εμπορική εξέλιξη της εταιρείας και η ανάδειξη της νέας μας εικόνας. Αυτό σημαίνει επέκταση σε χώρες κλειδιά στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα» σημειώνει η διοίκηση. Σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις σημειώνει: «Παραμένουμε θετικοί για το 2016, παρακολουθώντας πάντα την πορεία της αγοράς και των δημοσιονομικών εξελίξεων». Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2014) η Toi&Moi εμφάνισε κύκλο εργασιών 13 εκατ. ευρώ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση με κέρδη προ φόρων 8.369 ευρώ από κέρδη προ φόρων 149.638 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ