Ποια εταιρεία εξαγοράζει ο όμιλος του Πάνου Γερμανού

Ποια εταιρεία εξαγοράζει ο όμιλος του Πάνου Γερμανού
Στην εξαγορά ποσοστού 33,34% της Softone, δημιούργημα του Αντώνη Κυριαζή, προχώρησε ο όμιλος εταιρειών Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινή επιχειρηματική πορεία των δύο επιχειρηματιών με εμπειρία και γνώση στον χώρο της τεχνολογίας, δημιουργώντας μια νέα κατάσταση στην εδώ και χρόνια στάσιμη ελληνική αγορά πληροφορικής.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο πλευρές, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τους, η Softone, αξιοποιώντας την οικονομική ευρωστία ενός εκ των πλέον ισχυρών ομίλων, θα είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που σύντομα θα επέλθουν στην αγορά της πληροφορικής. Επιπλέον, η διεθνής δραστηριοποίηση και νοοτροπία του ομίλου θα συμβάλουν καταλυτικά, προσδίδοντας ένταση και ταχύτητα στην εξωστρέφεια της Softone.

Σύμφωνα με τον όμιλο Olympia, που θα αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο μέτοχο της Softone, η επένδυση αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά και εξελικτικά ως προς τις συνολικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα στον κλάδο της τεχνολογίας retail και διανομής, όπου διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ειδικότερα, διευρύνει τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης της Softone στις αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου, όπως η Πολωνία και άλλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Η Softone διαθέτει ERP συστήματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud computing και δραστηριοποιείται σε Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία. Κατά την τελευταία πενταετία η εταιρεία παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλές αποδόσεις που αποτυπώνονται σε αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων. Παράλληλα, διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που ξεπερνά τις 15.000 επιχειρήσεις. Το 2015 ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 5,7 εκατ. ευρώ. Η Softone κατά την περίοδο της κρίσης αναπτύχθηκε συνολικά 60%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ