Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες προχωρά σε μαζικές απολύσεις

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες προχωρά σε μαζικές απολύσεις
Η μονάδα logistics της Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εξαλείψει 800 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, προκειμένου η αεροπορική εταιρία να μειώσει κι άλλο τα κόστη και να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές της από τη Μέση Ανατολή.

Η Lufthansa Cargo, η οποία απασχολεί περίπου 4.600 άτομα παγκοσμίως, πρόκειται να απολύσει 450 με 500 εργαζόμενους στη Γερμανία και άλλους 250 με 300 στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα χρόνια. Το μέτρο αναμένεται να περικόψει τα κόστη κατά 80 εκατ. ευρώ, ανέφερε εκπρόσωπος της μονάδας σύμφωνα με το MarketWatch.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η επιχείρηση catering της Lufthansa γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζει την περικοπή μέχρι και 2.400 θέσεων στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με σκοπό να συνδράμει τις προσπάθειες της εταιρίας να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους χαμηλού κόστους και τους μεταφορείς της Μέσης Ανατολής. Όπως τόνισε, οι 1.700 από αυτές τις θέσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία.

Η Lufthansa Cargo υποβάθμισε την πρόβλεψη κερδών το Μάιο αφού ανακοίνωσε μια απότομη πτώση στα έσοδα και κέρδη του πρώτου τριμήνου, επικαλούμενη αδύναμη ζήτηση και πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.

Η μονάδα logistics αναμένει πλέον σημαντικά χαμηλότερα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, σε σχέση με τα περσυνά 74 εκατ. ευρώ.

Η πρώην υπεύθυνη επί των οικονομικών της Lufthansa, Simone Menne, είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα πως περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές ενδέχεται να χρειαστούν στη μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ