Επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ από τη Vodafone Ελλάδας

Επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ από τη Vodafone Ελλάδας
H Vodafone Ελλάδας προχωρά σε ένα επενδυτικό πλάνο που αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ έως το 2020, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Χάρη Μπρουμίδη. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι η εταιρεία επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Όπως είπε, υλοποιώντας με επιτυχία τη στρατηγική της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, η εταιρεία ενισχύει διαρκώς τη θέση της στην αγορά, ενώ, παράλληλα, δημιουργεί αξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Παράλληλα, ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να επενδύσει στα δίκτυα νέας γενιάς, με την προϋπόθεση, όπως τόνισε, να δημιουργηθεί το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, που δεν θα οδηγεί σε μονοπωλιακές καταστάσεις. «Έχουμε τη διάθεση, τη στρατηγική και τα κεφάλαια, για να επενδύσουμε σε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει ένα επενδυτικό-θεσμικό περιβάλλον, το οποίο να επιτρέπει σε περισσότερους παρόχους να κάνουν επενδύσεις, να λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός και πρέπει να αποφύγουμε λογικές οι οποίες μαθηματικά οδηγούν σε μονοπώλιο, το οποίο ούτε τις επενδύσεις ευνοεί ούτε και την τελική εμπειρία του πελάτη τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσίας όσο και σε επίπεδο τιμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η στρατηγική της Vodafone στην Ελλάδα είναι επενδύσεις, με ένα θεσμικό-επενδυτικό πλαίσιο, όμως, το οποίο θα το κάνει αυτό εφικτό. Όταν είσαι μία διεθνής εταιρεία, επενδύεις εκεί που τελικά το θεσμικό και επενδυτικό πλαίσιο είναι το κατάλληλο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ, από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ το νέο επενδυτικό πλάνο της Vodafone αφορά στην:

Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής και σταθερής για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους καταναλωτές.

Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεόρασης για τη δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της ελληνικής αγοράς.

Αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών με προγράμματα και τεχνολογίες που δίνουν αξία στον πελάτη.

Αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone, για τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών σε θέματα τεχνολογίας, αλλά και τη στήριξη συνεργατών και τοπικών κοινωνιών.

Ερωτηθείς για την πιθανή εξαγορά της Forthnet, ο κ. Μπρουμίδης απάντησε ότι δόθηκε τρίμηνη παράταση στη συμφωνία με τη Wind, ενώ υποστήριξε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται. «Όταν υπάρχει ένα ενδιαφερόμενος αγοραστής και ένας δυνητικά ενδιαφερόμενος πωλητής, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μία αποτίμηση της εταιρείας. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο σήμερα είναι ορατό, κυρίως, λόγω του τεράστιου δανεισμού της εταιρείας προς τις τράπεζες. Ενδιαφερόμαστε, αλλά δεν καιγόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπρουμίδης υπογράμμισε ότι η Vodafone διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη που συνδέεται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας, με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς, το internet of things και τις υπηρεσίες cloud. Σε όλη την Ευρώπη- σημείωσε- η Vodafone επενδύει σε δίκτυα οπτικών ινών και mobile δίκτυα νέας γενιάς, φέρνοντας τις καλύτερες τεχνολογίες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Η Vodafone τοποθετείται δυναμικά ως στρατηγικός επενδυτής σε κρίσιμες εθνικές υποδομές. Οδηγούμε την αγορά μπροστά και επενδύουμε, όπου το θεσμικό πλαίσιο στηρίζει τον ανταγωνισμό και τις τεχνολογίες με μακρινό χρονικό ορίζοντα» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας. «Μπορούμε να συμβάλουμε στην πορεία της χώρας προς την εποχή των υψηλών ταχυτήτων και να προσφέρουμε στην οικονομία, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, τις καλύτερες τεχνολογίες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» προσέθεσε. Επίσης, εκτίμησε ότι, προς το τέλος του 2016, η αγορά μπορεί να παρουσιάσει θετικό πρόσημο.

Η Vodafone απασχολεί σήμερα 3.280 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους, ενώ, παράλληλα, στηρίζει 12.000 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία. Ταυτόχρονα, ο κ. Μπρουμίδης είπε ότι η Vodafone συμβάλλει θετικά και στην ελληνική κοινωνία, διαθέτοντας πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε κοινωνικούς σκοπούς, από το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ