Η συμφωνία που αλλάζει τον χάρτη του πετρελαίου

Η συμφωνία που αλλάζει τον χάρτη του πετρελαίου
Μνημόνιο Συναντίληψης για διμερή συνεργασία με στόχο την προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και των προϊόντων πετρελαίου υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Σεχίν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, εκφράστηκε η θέληση ισχυροποίησης της σχέση τους και η ανάλυση και αξιολόγηση για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Στόχος αυτού του Μνημονίου, είναι να τεθεί το πλαίσιο για τη δρομολόγηση των διαδικασιών συζήτησης, όπου θα εξεταστούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες και θα καθοριστούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

Από τις δυο εταιρείες θα προταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας η οποία θα συνεδριάζει, προκειμένου να συντονίζει και να προωθεί τα επόμενα βήματα συνεργασίας. Ακόμη, προτίθενται να μοιραστούν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης θα ισχύει για ένα έτος, ενώ με γραπτή συναίνεση των δυο μερών η διάρκεια θα μπορεί να παραταθεί.

Έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Στεργιούλης δήλωσε: «Χάρη σε αυτή έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι, που αφορούν στην εξεύρεση επαρκών εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές».

Ο CEO της Rosneft κ. Σεχίν κάλεσε τον ομόλογό του των ΕΛΠΕ να επισκεφθεί επισήμως τη Ρωσία, κάτι το οποίο απεδέχθη ο κ. Στεργιούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ