Δικαστική μάχη μεταξύ Huawei και Samsung

Δικαστική μάχη μεταξύ Huawei και Samsung
Η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών και εξοπλισμού Huawei Technologies, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταθέσει μήνυση στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Samsung Electronics, ισχυριζόμενη πως η κορεάτικη εταιρία παραβίασε μια σειρά πατεντών της πουι καλύπτουν κινητές συσκευές και τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

Το MarketWatch σημειώνει ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νομική διαδικασία που κινεί μια κινεζική εταιρία κατά της Samsung, η οποία έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στις παγκόσμιες πωλήσεις. Οι κινεζικές εταιρίες έχουν αυξανόμενες φιλοδοξίες για τον τομέα των έξυπνων τηλεφώνων, στον οποίο μεγάλοι παίκτες όπως η Huawei επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκια πατεντών που τους επιτρέπουν να ανταγωνιστούν την Samsung και την Apple στις αγορές του εξωτερικού.

Η Huawei ζητά αποζημίωση για παραβίαση 12 από τις πατέντες της, τέσσερις σχετικές με smartphones και οκτώ που αφορούν σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η κινεζική εταιρία υποστηρίζει πως η Samsung έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei στα εμβληματικά της προϊόντα, ήδη από το Galaxy S II που έδωσε στην κυκλοφορία πριν από πέντε χρόνια.

«Η Samsung και οι θυγατρικές της έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση (...) προϊόντων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Huawei», αναφέρει το κείμενο της αγωγής, η οποία κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε ότι η εταιρία «θα εξετάσει εξονυχιστικά την καταγγελία και θα κινηθεί όπως αρμόζει, ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της Samsung».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ