Ποια αλυσίδα supermarket γυρίζει σελίδα από σήμερα

Ποια αλυσίδα supermarket γυρίζει σελίδα από σήμερα
Σε διαδικασία επανεκκίνησης μπαίνει από σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αφοί Καρυπίδη, μετά την οριστική συμφωνία που υπέγραψε με τη Μαρινόπουλος η οποία ορίστηκε να επικυρωθεί δικαστικά στις 15 Ιουνίου από το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Θεόδωρος Καρυπίδης, από σήμερα ξεκινάει ο εφοδιασμός των 140 σούπερ μάρκετ (πρώην Αρβανιτίδης), που καλύπτουν μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου το αργότερο στους επόμενους έναν με δύο μήνες τα καταστήματα να επανέλθουν σε φουλ ρυθμούς λειτουργίας.

Πληροφορίες, που ο κ. Καρυπίδης αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει, διά του συμψηφισμού, διαγραφή του περίπου 80% των οφειλών της Αφοί Καρυπίδη προς τη Μαρινόπουλος, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, και ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό. Οι οφειλές της Καρυπίδης προς ΙΚΑ και Δημόσιο φθάνουν περίπου τα 50 εκατ. ευρώ, σε λοιπούς προμηθευτές 15 εκατ. ευρώ, σε τραπεζικό δανεισμό 2 εκατ. ευρώ και στους εργαζόμενους περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στη «Ν», επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn, βάσει της οποίας η τελευταία θα καταστεί βασικός προμηθευτής προϊόντων των καταστημάτων της Αφοί Καρυπίδης. Αναπτυξιακή πορεία «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μετά τις δύο αυτές συμφωνίες, με τη Μαρινόπουλος και τη Market In, η αλυσίδα θα μπορέσει αρχικά να σταθεί στα πόδια της και στη συνέχεια να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία. Στόχος μας είναι να μην κλείσει ούτε ένα κατάστημα και να διατηρηθούν και οι 1.400 θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του έχει καταβάλει τα δύο τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία από οφειλές της προηγούμενης ιδιοκτησίας Αρβανιτίδη.

Τα 140 πρώην καταστήματα Αρβανιτίδης λειτουργούσαν για περίπου δύο χρόνια υπό το σήμα του Μαρινόπουλου, αλλά μετά τη λύση της σύμβασης δικαιόχρησης με την Αφοί Καρυπίδη, σε συνέχεια του deal Μαρινόπουλου Σκλαβενίτη, έμειναν μετέωρα, με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι και τα ράφια άδεια από προϊόντα. Η εταιρεία, αφού απέσυρε την αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99, κατέθεσε αίτημα εξυγίανσης στο άρθρο 106β της προπτωχευτικής διαδικασίας, στη βάση του οποίου έχει εξασφαλίσει προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές της. Το νέο σήμα Να σημειωθεί ότι η Αφοί Καρυπίδη έχει καταθέσει το πλάνο εξυγίανσης και στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την έναρξη εξόφλησης των εργαζομένων από τις 25 Μαΐου.

Στις επόμενες 15 μέρες, και αν όλα κυλήσουν ομαλά με την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, θα αποφασιστεί και το νέο σήμα που θα έχει η αλυσίδα με τον κ. Καρυπίδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για την υιοθέτηση του σήματος των Market In.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ