Το deal που αλλάζει τον χάρτη στον κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου

Το deal που αλλάζει τον χάρτη στον κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου
Αλλαγή του χάρτη της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα επιφέρει η υπογραφή προσύμφωνου από τον όμιλο Βασιλάκη για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της «Π&Ρ Δάβαρη», εισαγωγέα των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και KIA στην Ελλάδα.

Υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, η αγορά αυτοκινήτου έχει υποστεί ριζικές αλλαγές, με γνωστές μάρκες να έχουν αλλάξει αντιπροσώπευση και ισχυρά ονόματα του κλάδου να έχουν υποχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η επισημοποίηση της συμφωνίας θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον όμιλο Βασιλάκη στην αγορά καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αποκτηθεί ποσοστό 70% της Π&Ρ Δάβαρη. Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Βασιλάκη που ήδη περιλαμβάνονται μάρκες όπως η Volvo, Ford, Opel, Saab, Seat, Honda, Mitsubishi, θα προστεθούν δύο ακόμη ιδιαίτερα εμπορικά σήματα.

Σημειώνεται πως προ 12μήνου η Autohellas Hertz, συμφερόντων του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, προχώρησε στην απορρόφηση των εταιρειών Βελμάρ και Τεχνοκάρ , οι οποίες ανήκαν στον ίδιο όμιλο. Η Βελμάρ δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στη λιανική πώληση αυτοκινήτων (Ford, Opel, Saab, Seat, Volvo, Honda, Mitsubishi) και η Τεχνοκάρ είναι από το 1985 αντιπρόσωπος της Seat στην Ελλάδα, ενώ η Autohellas Hertz δραστηριοποιείται στον κλάδο των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και σε πέντε χώρες του εξωτερικού.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Π&Ρ Δάβαρη που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη, ελέγχει μεταξύ άλλων την Hyundai Ελλάς Π. & Ρ. Δάβαρη ΑΒΕΕ, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Hyundai Motor Company στην Ελλάδα και την Autodeal Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ που ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό την αποκλειστική αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων της Kia Motors στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ