Πως το Facebook θα φτάσει να αξίζει μια μέρα ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

Πως το Facebook θα φτάσει να αξίζει μια μέρα ένα τρισεκατομμύριο δολάρια
Την περασμένη Πέμπτη, η μετοχή της Facebook αυξήθηκε κατά 10% σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ύστερα από την ανακοίνωση ισχυρής κερδοφορίας. Η Facebook έχει πλέον αξία 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όντας η έκτη μεγαλύτερη σε αξία εταιρεία στις ΗΠΑ.

Μόνο η Apple, η Alphabet (μητρική της Google), η Microsoft, η Exxon Mobil και η Berkshire Hathaway αξίζουν περισσότερο.

Θα μπορούσε η Facebook να ξεπεράσει την Apple, τη Google και τους υπόλοιπους εταιρικούς γίγαντες στην κούρσα για τη χρηματιστηριακή αξία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων;

Σίγουρα το μομέντουμ είναι με τη Facebook, ενώ και η Wall Street πιστεύει ότι οι καλύτερες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμα για την εταιρεία.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη της Facebook θα αυξηθούν κατά 32% κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια, σε ετήσια βάση. Αυτός ο ρυθμός αύξησης κερδών είναι διπλάσιος από εκείνον της Google και σχεδόν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο της Apple.

Η εταιρεία, μάλιστα, φαίνεται ότι κερδίζει μερίδιο στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά από την Google – καθώς κι από τα αντίπαλα κοινωνικά μέσα της Twitter και της LinkedIn.

Για την ακρίβεια, η Facebook σαρώνει στις κινητές συνδέσεις.

Η εταιρεία έχει πλέον 1,51 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες που μπαίνουν στην πλατφόρμα από τα τηλέφωνά τους και άλλες κινητές συσκευές – αριθμός που συνιστά αύξηση 21% σε σχέση με πέρυσι. Και κάπως έτσι η Facebook έχει καταλήξει να λαμβάνει 82% των συνολικών διαφημιστικών της εσόδων από πρόσβαση μέσω κινητού.

«Τα επίπεδα χρήσης και εμπλοκής μέσω κινητού ήταν τα μεγαλύτερα που σημειώθηκαν ποτέ» έγραψε ο Μπράιαν Πιτζ, αναλυτής στην Jeffries. Ο Πιτζ ανέβασε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 160 δολάρια.

Και ο Μπράιαν Βίζερ της Pivotal Research επεσήμανε σε έκθεσή του ότι η Facebook έχει μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό δεδομένων των πολλών λειτουργιών και προϊόντων της.

Το μεγαλύτερο μέρος των διαφημιστικών εσόδων της προέρχεται από τη βασική πλατφόρμα, αλλά ο Βίζερ θεωρεί ότι η Facebook θα είναι σε θέση να παράγει σημαντικά επιπλέον έσοδα από το Instagram, το Messenger, το WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ