Εξαγοράστηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών

Εξαγοράστηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών
Η Comcast Corp, ιδιοκτήτρια της NBCUniversal, ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη ότι θα εξαγοράσει την πολύ γνωστή εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών DreamWorks Animation SKG Inc έναντι 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η προσφορά, που ανέχεται σε 41 δολάρια ανά μετοχή, αντιστοιχεί στο 27% της ονομαστικής αξίας των μετοχών της DreamWorks κατά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου χθες Τετάρτη.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της DreamWorks, η αξία των οποίων είχε καταγράψει άνοδο σχεδόν 50% τους τελευταίους έξι μήνες, ανεστάλη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks Τζέφρι Κάτσενμπεργκ θα γίνει πρόεδρος της DreamWorks New Media, στην οποία θα ενταχθούν επίσης δύο ακόμη εταιρείες που ανήκουν στην Comcast, οι Awesomeness TV και NOVA.

Παράλληλα, ο Κάτσενμπεργκ θα αναλάβει ρόλο συμβούλου της NBCUniversal.

Η DreamWorks Animation, γνωστή χάρη σε επιτυχημένες σειρές ταινιών όπως το Shrek και το KungFu Panda, είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την DreamWorks Studios το 2004. Την εταιρεία είχαν ιδρύσει το 1994 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ντέιβιντ Γκέφεν και ο Τζέφρι Κάτσενμπεργκ.

Την είδηση ότι η Comcast βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της DreamWorks Animation έναντι $3 δισεκ. και πλέον είχε δημοσιεύσει πρώτη η εφημερίδα The Wall Street Journal τη Μεγάλη Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ