Αυτό είναι το νέο εργοστάσιο που ανοίγει στην Ελλάδα

Αυτό είναι το νέο εργοστάσιο που ανοίγει στην Ελλάδα
Την εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μιας νέας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού ανατολικού τύπου εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η Παπαστράτος Philip Morris.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που ανοίγει νέα σελίδα στην 85χρονη ιστορία της εταιρείας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κόμβο εξαγωγών. Παράλληλα η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει στην ελληνική αγορά ένα νέο καινοτόμο προϊόν καπνίσματος, το IQOS.

Αναφορικά με το νέο εργοστάσιο πρόκειται για επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ με το 60% και άνω της παραγωγής να εξάγεται σε 30 χώρες, με τις πιο μακρινές αγορές να είναι το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη. Αισιοδοξία για το ελληνικό επιχειρείν Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρπαντίδης, «είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα επιβιώσει και θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Η Παπαστράτος νοιάζεται και στηρίζει τη χώρα μας όπως το έκανε και τα τελευταία 85 χρόνια. Με όλες μας τις κινήσεις, στοχεύουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε σε σημαντικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η μάχη κατά του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, η επένδυση σε νέες γραμμές παραγωγής και οι αυξημένες εξαγωγές καθώς και η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής δράσης μας».

Νέο καινοτόμο προϊόν καπνίσματος Στο μεταξύ η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει και στην ελληνική αγορά, μόλις το νομοθετικό πλαίσιο το επιτρέψει ένα νέο καινοτόμο προϊόν καπνίσματος, το IQOS, που αποτελεί τη μετεξέλιξη του αναλογικού, αλλά και του ηλεκτρονικού τσιγάρου τουλάχιστον, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης καπνού που βασίζεται στην τεχνολογία heat -not-burn, η αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.

Όπως λέει η εταιρεία, δεν είναι ούτε καιόμενο τσιγάρο που προορίζεται για κάπνισμα ούτε ηλεκτρονικό τσιγάρο, που περιέχει υγρό με νικοτίνη. Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το χαρμάνι καπνού σε ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, διαδικασία πιο φιλική και υγιεινή για τον χρήστη. Η συγκεκριμένη συσκευή αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Philip Morris στην Ελβετία, κυκλοφορεί σε Ιαπωνία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία και Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ