Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ κινδυνεύει με χρεοκοπία

Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ κινδυνεύει με χρεοκοπία
Σε κίνδυνο βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την αλυσίδα Καρυπίδη, η οποία διαθέτει 130 καταστήματα που πέρασαν στην κατοχή της από την εταιρεία Αρβανιτίδη καθώς και 1.400 εργαζόμενους.

Τα καταστήματα μέχρι πριν από ενάμιση μήνα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία-σύμβαση φραντσάιζ διακόπηκε μετά το πρόσφατο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία “Αφοι Καρυπίδη” αναφέρεται ότι «Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της.

Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ.

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία».

Όπως έχει γνωστό, στους εργαζόμενους της εταιρείας οφείλονται μισθοί τουλάχιστον τριών μηνών, ενώ η διοίκηση της εταιρείας έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται να καταβάλει όλες τις οφειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ