Γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επενδύει 900 εκατ. δολάρια- Οι λεπτομέρειες

Γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επενδύει 900 εκατ. δολάρια- Οι λεπτομέρειες
Η Alibaba, κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου αξίας 198 δισ. δολαρίων, αποφάσισε να επενδύσει 900 εκατ. δολάρια σε μια εταιρεία διανομής τροφίμων που ονομάζεται Ele.me, σύμφωνα με δημοσίευμα του TechChurch.

H Εle.me έλαβε επιπλέον 125 εκατ. δολάρια από την Ant Financial, μια θυγατρική χρηματοοικονομική εταιρεία της Alibaba.

Με έδρα τη Σαγκάη, η Ele.me ιδρύθηκε το 2008 και επιτρέπει στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν takeaways παραγγελίες από εστιατόρια που δεν πραγματοποιούν εξωτερικές παραδόσεις. Η Alibaba λέγεται ότι έλαβε το 27,7% των μετοχών της εταιρείας, δίνοντας στην Ele.me μια αποτίμηση της τάξεως των 4,5 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για μια ακόμη startup επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται σε μια νέα on-demand αγορά παράδοσης τροφίμων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις Deliveroo, JustEat, Take Eat Easy, Hungry House, Delivery Hero.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Edison Investment Research πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα «πήραν την κάτω βόλτα» επειδή είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στη δημιουργία ενός δυνατού δικτύου παρά στην ανάπτυξη της οικονομίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ