Ποιες διάσημες μάρκες ξεκίνησαν την πορεία τους ως προϊόντα για τον στρατό

Ποιες διάσημες μάρκες ξεκίνησαν την πορεία τους ως προϊόντα για τον στρατό
Πολλές διάσημες μάρκες που ξέρουμε σήμερα δεν εισήλθαν στην αγορά κατευθείαν προς τους καταναλωτές αλλά τα προϊόντα τους σχεδιάστηκαν αρχικά για το στρατό. Απλά στη συνέχεια στραφήκαν προς το ευρύ κοινό.

Ποιες μάρκες ξεκίνησαν την πορεία τους ως προϊόντα για τον στρατό;

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο γνωστά:

ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ JEEP

H γνωστή μάρκα αυτοκινήτων Jeep ξεκίνησε αρχικά να παράγει οχήματα το 1941, ειδικά για το στρατό. Μάλιστα, το Willys MB Jeeps ήταν το όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.7

Μ&ΜS

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σοκολάτας παγκοσμίως, η Mars εφηύρε τη συνταγή των M&Ms κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, προκειμένου να μη λιώνουν οι σοκολάτες των στρατιωτών από τον ήλιο.

VODAFONE


H Vodafone ξεκίνησε να λειτουργεί τη δεκαετία του ’80 ως θυγατρική της Racal Electronics, της μεγαλύτερης παραγωγού στρατιωτικο-ραδιο-τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Racal ήταν η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και αυτό είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Vodafone, το Mobira Transportable, το οποίο ζύγιζε πέντε κιλά.

RAY-BAN

Τα πιο αναγνωρισμένα γυαλιά ηλίου στον κόσμο, Ray-Ban Aviator δημιουργήθηκαν όταν ένας Πτέραρχος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ζήτησε να κατασκευαστούν ειδικά γυαλιά ηλίου, τα οποία θα μείωναν τη ναυτία και τους πονοκεφάλους των πιλότων που πετούσαν σε μεγάλα υψόμετρα. Το πρώτο μοντέλο των Ray-Ban δημιουργήθηκε το 1936 με πράσινους φακούς αποκλειστικά και μόνο για αυτόν το σκοπό.

HUGO BOSS


Ο Hugo Boss ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος και το 1928 έγινε επίσημος προμηθευτής στολών σε οργανώσεις, όπως το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η νεολαία του Χίτλερ και το SS.

FANTA


H Fanta εφευρέθηκε λόγω του εμπορικού εμπάργκο στις εισαγωγές σιροπιού της Coca Cola προς τη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τότε επικεφαλής της Coca Cola αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο ποτό που θα αποτελείται από τα διαθέσιμα στη χώρα προϊόντα, όπως ο ελαιοπυρήνας. Και δημιούργησε τη Fanta, η οποία προέρχεται από τη γερμανική λέξη «Fantasie». Η Coca Cola κυκλοφόρησε εκ νέου τη Fanta σε όλον τον κόσμο το 1955.

VOLKSWAGEN BEETLE


Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche δημιούργησε το Volkswagen Beetle, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ζήτησε την κατασκευή ενός ανθεκτικού και οικονομικού αυτοκινήτου για το νεοσύστατο οδικό δίκτυο της Γερμανίας. Το πρώτο Beetle κατασκευάστηκε το 1963 και έγινε γνωστό από την ταινία «Herbie»

MOTOROLA


Η Motorola ξεκίνησε ως παραγωγός μπαταριών με το όνομα Galvin Manufacturing Corporation, αλλά το 1940 ανέπτυξε το Handie-Talkie SCR536 ένα φορητό ραδιόφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσαν πολλοί στρατιώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ