Τα ελληνικά αρτοσκευάσματα που ταξιδεύουν στην Κίνα

Τα ελληνικά αρτοσκευάσματα που ταξιδεύουν στην Κίνα
Με εξαγωγικό άνοιγμα στην Κίνα ενισχύει την εξωστρέφειά της η βιομηχανία ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων Φαίδων Α.Ε. (με έδρα στη Νέα Σάντα Κιλκίς), αξιοποιώντας την επένδυση ύψους ενός εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε το 2015.

Η εν λόγω επένδυση, όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στάθης Γιαχανατζής, αφορούσε τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής κριτσινιού. Η εταιρεια ξεκίνησε εξαγωγές στην Κίνα το 2015 (κριτσίνια και κουλουράκια), οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω φέτος, εκμεταλλευόμενη αφενός την αυξανόμενη ζήτηση της κινεζικής αγοράς για ευρωπαϊκά προϊόντα, αφετέρου την αύξηση της δικής παραγωγικής της δυναμικότητας στον τομέα του κριτσινιού.

Το 2015 οι εξαγωγές εκτιμάται ότι αυξήθηκαν σε ποσοστό 10% επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας, ο οποίος εκτιμάται ότι σημείωσε ελαφριά κάμψη σε σύγκριση με τον τζίρο των 10,232 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το 2014 (με κέρδη προ φόρων 262.436 ευρώ το 2014, έναντι κερδών προ φόρων 69.771 ευρώ το 2013). Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει την ελαφρά κάμψη του τζίρου στα γνωστά προβλήματα δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ το 2015.

Τα προϊόντα της Φαίδων Α.Ε. εξάγονται εδώ και αρκετά χρόνια σε ΗΠΑ, Καναδά, Μ. Βρετανία, Γερμανία κ.ά. και στόχος της για το 2016 είναι η ενίσχυση των εξαγωγών της. Εντός τριμήνου, επίσης, η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει στην αγορά νέα προϊόντα στην κατηγορία των προϊόντων ζύμης σνακ. Στην κατεύθυνση αυτή συμμετείχε πρόσφατα στην έκθεση Foodexpo 2016, όπου παρουσίασε τη νέα σειρά γεμιστών σνακς «Pitaki» και «Deli Cookies».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ