Η ελληνική εταιρεία που πουλάει εκτός Ελλάδας το 99% των προϊόντων της

Η ελληνική εταιρεία που πουλάει εκτός Ελλάδας το 99% των προϊόντων της
Το δικό της success story κόντρα στη βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας γράφει η Intercomm Foods, που με όπλο την ισχυρή εξωστρέφειά της έχει καταφέρει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών της χώρας μας.

Η Intercomm Foods, που δραστηριοποιείται και στη μεταποίηση φρούτων, έκλεισε το 2015 με αύξηση τζίρου 7%, στα 84 εκατ. ευρώ έναντι 78 εκατ. ευρώ το 2014, διατηρώντας την καθαρή κερδοφορία της σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η πορεία της ελληνικής εταιρείας εν μέσω της παρατεταμένης ύφεσης είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς την τελευταία εξαετία διπλασίασε τον τζίρο της που το 2009 έφθανε τα 42 εκατ. ευρώ, πολλαπλασιάζοντας ταυτόχρονα τα κέρδη της από τις 700 χιλ. ευρώ στα 9 εκατ. ευρώ το 2015.

Η μεταποιητική εταιρεία, με έδρα τη Λάρισα, επεξεργάζεται περί τους 25.000-30.000 τόνους ελιάς ετησίως (Καλαμών, Χαλκιδικής και στρόγγυλη) και εξάγει τα προϊόντα της σε 58 χώρες σε όλον τον κόσμο, με σημαντικότερους πελάτες της την ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τα Βαλκάνια. Μάλιστα, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες τις οποίες προμηθεύει με private label προϊόντα. Οι εξαγωγές αποτελούν σχεδόν το 99% του κύκλου εργασιών της, επί του οποίου οι πωλήσεις των βρώσιμων ελιών αντιστοιχούν στο 65% και των μεταποιημένων φρούτων (κομπόστα ροδάκινου και βερίκοκου) στο υπόλοιπο 35%.

Οπως τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intercomm Στέργιος Τσαγκούλης, επόμενοι εξαγωγικοί στόχοι είναι η Ιαπωνία, καθώς και το Ιράν που μετά την άρση των κυρώσεων από τη Δύση παρουσιάζει μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες. «Δεν ανακαλύψαμε τώρα το Ιράν, οι επαφές μας εκεί μετρούν ήδη έξι χρόνια. Με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η άρση των κυρώσεων, ήρθε η ώρα να αποδώσει καρπούς η σημαντική προεργασία που έχουμε κάνει» προσθέτει ο ίδιος.

Η εταιρεία αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του μηχανολογικού της εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής, η οποία ξεκίνησε το 2014 προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στον ολοένα αυξημένο όγκο παραγγελιών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ