Όλο το σχέδιο της Κωτσόβολος για την ελληνική αγορά

Όλο το σχέδιο της Κωτσόβολος για την ελληνική αγορά
Επενδύσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε το δίκτυο των καταστημάτων Κωτσόβολος Dixons κατά την οι κονομική χρήση που λήγει στα τέλη Απριλίου 2016.

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων επενδύθηκαν σε ανακαινίσεις 25 καταστημάτων, σε άνοιγμα 3 νέων σημείων πώλησης, σε 3 μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε αναβαθμισμένους χώρους και κομβικά σημεία, κα θώς επίσης και σε αύξηση κατά 10% του προσωπικού της εταιρείας. Πανελλαδικά το δίκτυο της Kωτσόβολος Dixons αριθμεί τα 95 καταστήματα.

Το 18% των καταστημάτων του δικτύου βρίσκεται στην Αττική και το 82% στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ανδρέα Αθανασόπουλο, «η Κωτσόβολος αναμένει αύξηση πωλήσεων κατά 5%, ενώ σε ό,τι αφορά την κερδοφορία οι προβλέψεις δείχνουν καθαρά κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ».

Πέραν της ανανέωσης του δικτύου της, η Κωτσόβολος προχώρησε στη διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων υπηρεσιών, προσθέτοντας δύο νέες υπηρεσίες για παροχή επισκευών σε οικιακές κτηριακές εγκαταστάσεις και υποστήριξη των βασικών ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, καθώς και την «Υπηρεσία Μετακόμισης», που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εγκατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών ενός νοικοκυριού.

Επίσης, με την υπηρεσία «Ελάτε Σπίτι μας», ο καταναλωτής μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις ιδιότητες των συσκευών στη ζωή του. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, στόχος της Κωτσόβολος είναι πρώτιστα να αλλάξει θεαματικά την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή, ανα δεικνύοντας τον ρόλο των προϊόντων της στην καθημερινή ζωή των πελατών της.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας σε σύγκριση με την πορεία της αγοράς, ο κ. Αθανασόπουλος συμπλήρωσε πως «η θετική πορεία του δικτύου της Κωτσόβολος θεωρείται ση μαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι η εταιρεία την προηγούμενη χρονιά είχε καταγράψει επί σης σημαντικό τζίρο λόγω του προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης και του προγράμματος της Ψηφιακής Μετάβασης (Digea).

Επίσης, η μέχρι τώρα πορεία έχει συνοδευτεί από σημαντικότατη διεύρυνση μεριδίων αγοράς σε όλες τις εμπορικές κατηγορίες δραστηριοποίησης. Η πορεία αυτή έχει ως βάση αναφοράς την ικανοποίηση των πελατών μας, αφού κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ση μειώσαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα καταστήματα, αλλά και μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας, καθώς στοιχεία φανερώνουν πως σε ποσοστό 94% δηλώνουν από ‘’Ικανοποι ημένοι’’ έως ‘’Πολύ Ικανοποιημένοι’’».

Η εταιρεία καθημερινά έρχεται σε επαφή με πάνω από 100.000 πελάτες σε όλα τα κανάλια διανομής, πραγματοποιεί πάνω από 1.000 διανομές και εγκαταστάσεις προϊόντων σε σπίτια πελατών και απαντά σε πά νω από 10.000 κλήσεις πελατών. Το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται 20,6 εκατομμύρια επι σκέψεις τον χρόνο και εκτιμάται πως η online Ελλάδα περνάει τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από την ιστοσελίδα του Κωτσόβολου.

Οσον αφορά τις επιδόσεις της ελληνικής αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ανάκαμψη παρουσίασαν οι πωλήσεις των λευκών συσκευών έπειτα από μεγάλη περίοδο κάμψης, χωρίς όμως να μπορούν να αναπληρωθούν οι απώλειες των ετών της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα τάση εδραίωσης έδειξε η κατηγορία νέων προϊόντων που αφορούν την ποιότητα ζωής εντός σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ