Η ελληνική μπύρα που ετοιμάζεται για καριέρα σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Η ελληνική μπύρα που ετοιμάζεται για καριέρα σε ΗΠΑ και Αυστραλία
Με εξαγωγές σε ΗΠΑ και Αυστραλία ενισχύει φέτος τις πωλήσεις της εκτός συνόρων η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος (διακριτικός τίτλος «Siris MicroBrewery»), έχοντας παράλληλα θέσει στο τελικό στάδιο την κυκλοφορία της νέας πέμπτης κατά σειρά μπίρας παραγωγής της με το brand «Voreia».

Οι εξαγωγές στην Αυστραλία, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διαχειριστή της εταιρείας, Γιάννη Μαρμαρέλλη, ξεκίνησαν τον φετινό Ιανουάριο, ενώ επί του παρόντος βρίσκονται επίσης «καθ’ οδόν» οι πρώτες εξαγωγές της στις ΗΠΑ, μέσω συνεργασίας με εταιρεία διανομής Ελλήνων ομογενών, με παρουσία σε 12 αμερικανικές πολιτείες όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Από το καλοκαίρι του 2015 η εταιρεία έχει ξεκινήσει επίσης εξαγωγές σε Νορβηγία, Σουηδία, Βρετανία και Βουλγαρία -είχαν προηγηθεί Γερμανία και Ολλανδία και πλέον σήμερα εκτιμάται ότι οι εξαγωγές της απορροφούν ποσοστό 18%-20% της παραγωγής της, ποσοστό που αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω τη φετινή χρονιά.

Η νέα -πέμπτη κατά σειρά μπίρα «Voreia», πάντοτε κατά τον κ. Μαρμαρέλλη, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα με ενάμιση μήνα και θα είναι τύπου «smoked ale». Για το 2016 η εταιρεία προσβλέπει σε συνέχιση της ανοδικής πορείας της παραγωγής της, που καταγράφηκε το 2015, χρονιά κατά την οποία η παραγωγή της ανήλθε σε 1.300 εκατόλιτρα, έναντι 650 εκατόλιτρων το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ