Ποιες εταιρείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

Ποιες εταιρείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο
Κατά τη διάρκεια του 2016, ο πλανήτης θα φιλοξενήσει 2.188 δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Hurun, μιας εταιρείας στη Σαγκάη που δημοσιεύει την ετήσια λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.


Όπως αποδείχθηκε, ορισμένες εταιρείες διαθέτουν περισσότερους δισεκατομμυριούχους στις τάξεις του προσωπικού τους σε σχέση με άλλες. Φυσικά, κάποιες από αυτές τις εταιρείες διοικούνται από ισχυρές οικογένειες που έχουν πολλούς δισεκατομμυριούχους στο σόι τους.
Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο!



11. FACEBOOK
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ιδρύθηκε το 2004 από τον σημερινό CEO της Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον Ντάστιν Μόσκοβιτζ, τον Εντουάρντο Σάβεριν, τον Άντριου ΜακΚόλουμ και τον Κρις Χότζις. Το 2015 ο κύκλος εργασιών του Facebook διαμορφώθηκε στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

10. ESTéE LAUDER
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5

Η οικογένεια Lauder ελέγχει το 77% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και διαθέτει εκτιμώμενη καθαρή αξία ύψους 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

9. HENNES & MAURITZ (Η&Μ)
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5

Η δημοφιλής εταιρεία ένδυσης ιδρύθηκε το 1947 από τον Έρλινγκ Πέρσον. Ο γιος του Στεφάν ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου το 1998. Σήμερα κατέχει μερίδιο 28% και είναι πρόεδρος της εταιρείας, με διευθύνοντα σύμβουλο τον γιο του.

8. INFOSYS
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 από τους Dinesh, Gopalakrishnan, Narayanan Ramarao Nagavara Murthy, Nandan Μ Nilekani, Pandit Shrikant, και S. D. Shibulal. Η εταιρεία έκλεισε το 2015 με κύκλο εργασιών 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

7. SACI FALABELLA
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 5

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1937, όταν ο Σαλβατόρε Φαραμπέλα άνοιξε το πρώτο μεγάλο ραφείο του στη Χιλή. Η εταιρεία λιανικού εμπορίου ελέγχεται κυρίως από την οικογένεια Solari (απόγονοι του ιδρυτή) μέχρι και σήμερα.

6. WALMART
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 7

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 από τους Samuel Moore Walton και James Lawrence Walton. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 11.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και έξι μέλη της οικογένειας κατέχουν περίπου το 54% των μετοχών.

5. SC JOHNSON & SON
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 7

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 από τον SC Johnson. Ο γιος του, Herbert Fisk Johnson, διοίκησε την εταιρεία μέχρι τον θάνατό του το 1928. Έκτοτε τα δύο παιδιά του μοιράζονται το 100% των μετοχών της εταιρείας.

4. DR. OETKER
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 8

Η οικογενειακή επιχείρηση που παράγει προϊόντα όπως το μπέικιν πάουντερ, τα μείγματα για κέικ και η κατεψυγμένη πίτσα ξεκίνησε το 1891, όταν ο Δρ. August Oetker δημιούργησε το ομώνυμο και πολύ δημοφιλές μπέικιν πάουντερ. Σήμερα, οικογένεια Oetker απαριθμεί οκτώ δισεκατομμυριούχους.

3. ROCHE
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 9

Η διάσημη βιοτεχνολογική εταιρεία ιδρύθηκε το 1896 και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα υγειονομικής περίθαλψης. Οι απόγονοι του ιδρυτή της εταιρείας, Fritz Hoffmann-La Roche, κατέχουν το 45% των δικαιωμάτων ψήφου της Roche.

2. CARGILL
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 10

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1865 ως μια μικρή επιχείρηση αποθήκευσης και είναι πλέον η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής. Από το 1909 μέχρι σήμερα, την εταιρεία ελέγχει η οικογένεια Cargill-MacMillan, η οποία απαριθμεί αρκετούς δισεκατομμυριούχους.

1. HYATT
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 10

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1957, όταν ο Jay Pritzker αγόρασε το μοτέλ Hyatt στο Λος Άντζελες. Σήμερα, τα έντεκα μέλη της οικογένειας Pritzker είναι στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ