Η πασίγνωστη τουρκική αλυσίδα καφέ που έρχεται Ελλάδα

Η πασίγνωστη τουρκική αλυσίδα καφέ που έρχεται Ελλάδα
Την είσοδό της στην ελληνική αγορά, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, προετοιμάζει η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας Mado, εκπρόσωποι της οποίας έχουν υπογράψει προσύμφωνο για τη μίσθωση καταστήματος στην παραλιακή οδό της πόλης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής εταιρείας στην Ελλάδα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδας Στέφανο Χατζημανώλη, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, το πρώτο Mado θα ανοίξει τις πύλες του για τους Θεσσαλονικείς λίγο μετά το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα ένα κατάστημα εντός του 2016, επίσης στο κέντρο της πόλης, το πιθανότερο επί της οδού Βενιζέλου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, , μέσω συνδεδεμένης με τη μητρική εταιρεία που θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στόχος για το 2017 είναι η είσοδος των Mado Cafes τόσο στην Αθήνα όσο και στα δημοφιλή ελληνικά τουριστικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά και η επέκταση στη συμπρωτεύουσα με επιπλέον καταστήματα. Απώτερος στόχος, βέβαια, σε βάθος πενταετίας, είναι η ανάπτυξη των Mado Cafes στα Βαλκάνια. Σε αυτή τη νέα εταιρεία, στην οποία ρόλο γενικού διευθυντή θα αναλάβει ο κ. Χατζημανώλης, θα συμμετέχουν η μητρική Mado και άλλοι τέσ σερις Τούρκοι επιχειρηματίες, ένας των οποίων έχει διατελέσει πρόεδρος του Τουρκικού Συν δέσμου Βιομηχανιών.

Η Mado διατηρεί περισσότερα από 400 καταστήματα, τα 300 εξ αυτών στην Τουρκία και τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ρωσία, το Ντουμπάι, η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Το κεντρικό εργοστάσιο της Mado βρίσκεται στην πόλη Kαχραμανμαράς, στη Νότια Τουρκία, που θεωρείται η πατρίδα του ντοντουρμά, του φημισμένου τουρκικού παγωτού, με το οποίο η αλυσίδα έχει ταυτίσει το όνομά της, ενώ η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει και άλλα τουρκικά παραδοσιακά γλυκά και ροφήματα (κιουνεφέ, μπακλαβά, σαλέπι κ.ά.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ