Το μέγαλο deal του ANT1

Το μέγαλο deal του ANT1
Μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, ο ΑΝΤ1 κάνει δυναμική είσοδο στην αμερικανική αγορά κινηματογράφου και τηλεόρασης πραγματοποιεί ο όμιλος ΑΝΤ1, μέσω του επενδυτικού ομίλου Raine, στον οποίο συμμετέχει ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου Θοδωρής Κυριακού.

Ο επενδυτικός όμιλος απέκτησε, έναντι 100 εκατ. δολ., δικαίωμα συνιδιοκτησίας στην αμερικανική εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Imagine Entertainment, η οποία έχει αναλάβει πλειάδα χολιγουντιανών παραγωγών.

Ποια είναι ηImagine Entertainment

Η Imagine Entertainment θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ. Ιδρύθηκε το 1986 από τον επιτυχημένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και τον παραγωγό Μπράιαν Γκρέιζερ. Μέχρι σήμερα η Imagine έχει κατακτήσει αμέτρητες διακρίσεις και πάνω από 60 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων 10 βραβεία Οσκαρ, 40 βραβεία Emmy, πάμπολλες υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες κ.λπ.

Συγκεκριμένα, έχουν προταθεί ή κερδίσει Οσκαρ οι εξής παραγωγές της Imagine Entertainment: Το «Ενας υπέροχος άνθρωπος» (A Beautiful Mind) με 4 Οσκαρ, με τον Ράσελ Κρόου στον ρόλο του νομπελίστα μαθηματικού Τζον Νας, το «8 Mile» που τιμήθηκε με ένα Οσκαρ, η διαστημική περιπέτεια του Ρον Χάουαρντ «Απόλλων 13», με τον Τομ Χανκς και τον Κέβιν Μπέικον (2 Οσκαρ), το «American Gangster» (προτάθηκε για 2 Οσκαρ), ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», το «O Ψευταράς» (Liar-Liar) με τον Τζιμ Κάρεϊ, το «Backdraft» με 3 υποψηφιότητες, το «Parenthood» με τον Στιβ Μάρτιν, αλλά και η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν «Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι».

Ο όμιλοςRaine και ο ρόλος τουΑΝΤ1

Ο όμιλος Raine, ο οποίος προχώρησε στην εξαγορά της Imagine Entertainment, είναι μια επενδυτική τράπεζα και οργανισμός διαχείρισης κεφαλαίων. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως στους κλάδους των ΜΜΕ, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας και του Διαδικτύου.

Εχει έδρα τη Νέα Υόρκη και εκτός του Ομίλου ΑΝΤ1, συνεπενδυτές είναι ο σερ Μάρτιν Σορέλ (CEO της WPP, ενός από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά δίκτυα παγκοσμίως), η China Media Capital, o σεΐχης του Αμπού Ντάμπι κ.ά.

Ο Ομιλος ΑΝΤ1 αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους της Raine και ως εκ τούτου ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά το παρελθόν ο Ομιλος ΑΝΤ1 και ο όμιλος Raine έχουν επενδύσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες θεάματος και ΜΜΕ, όπως το Vice.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη ομιλία του στους εργαζομένους του ομίλου στην Ελλάδα κατά την εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε ακριβώς στις επενδύσεις του Ομίλου ΑΝΤ1 σε συνεργασία με τη Raine αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Επενδύσαμε στη Spotify, τη μεγαλύτερη εταιρεία music streaming παγκοσμίως. Μέσω του Raine, του fund όπου συμμετέχουμε στη Νέα Υόρκη, επενδύσαμε σε δεκάδες νέες εταιρείες digital media στην Αμερική. Στη Ρουμανία ξεκινήσαμε το Vice και στη Σερβία εξαγοράσαμε έναν ακόμα τηλεοπτικό και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Στη Σλοβενία διπλασιάσαμε την τηλεθέαση του σταθμού μας και ενταχθήκαμε στη European Media Αlliance, τη συμμαχία των μεγαλύτερων ομίλων media της Ευρώπης, με στόχο να επενδύσουμε από κοινού στις καλύτερες εταιρείες digital media της Ευρώπης».

Στην ίδια ομιλία ο κ. Κυριακού, παρουσιάζοντας τη στρατηγική του Ομίλου ΑΝΤ1 για περαιτέρω διεθνή επέκταση σε επτά νέες χώρες (πέραν των 14 όπου ήδη δραστηριοποιείται), τόνισε:

«Σήμερα ο Ομιλος ΑΝΤ1 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοί μας ξεπερνούν τους 2.500. Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια άτομα στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ έχουμε κάλυψη σε 85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων».

Θοδωρής Κυριακού: «Ο Ομιλος ΑΝΤ1 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοί μας ξεπερνούν τους 2.500 και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια άτομα», τόνισε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 σε ομιλία του προς τους εργαζομένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ