Η Folli-Follie, η Max Factor και η αποκλειστική συνεργασία

Η Folli-Follie, η Max Factor και η αποκλειστική συνεργασία
Την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Max Factor, που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιo της Procter&Gamble Prestige ανέλαβε ο όμιλος FF Group, ενισχύοντας περαιτέρω τη δραστηριότητά του στον κλάδο των καλλυντικών, ο οποίος επιδεικνύει αμυντικά χαρακτηριστικά σε ένα δυσμενές περιβάλλον για το ευρύ φάσμα του λιανεμπορίου.

Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του κλάδου Beauty&Cosmetics του ομίλου FF, που αυξάνει με αυτόν τον τρόπο το μερίδιό του σε μια δυναμική αγορά, καθώς η Max Factor είναι μια μάρκα καλλυντικών προϊόντων μακιγιάζ με ιστορία 100 ετών, η οποία χαίρει υψηλής αναγνωρισιμότητας στη διεθνή και εγχώρια αγορά.

Μάλιστα, μέσω της διανομής της Max Factor, επιτυγχάνεται και η είσοδος του FF Group στο κανάλι ευρείας διανομής. Σημειώνεται ότι ο κλάδος καλλυντικών (Beauty & Cosmetics) ενοποιείται στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου στον τομέα χονδρικής/λιανικής, που συνεισφέρει περίπου το 14%-15% του συνολικού τζίρου.

Στις σημαντικές συνεργασίες που έχει συνάψει ο όμιλος στον κλάδο των καλλυντικών συγκαταλέγεται αυτή για το brand Molton Brown, καθώς και με το concept store Heaven on Earth, αλλά και η πιο πρόσφατη, τον Αύγουστο του 2015, για την αποκλειστική εκπροσώπηση και διανομή των προϊόντων Shiseido για Ελλάδα και Κύπρο.

Τα καλλυντικά είναι μια σχετικά νέα δραστηριότητα για τον όμιλο FF, ο οποίος στις αρχές του 2012 ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελλάδα του αρωματικού χαρτοφυλακίου της Procter & Gamble Prestige, καθώς και των προϊόντων Make Up της Dolce & Gabbana εγκαινιάζοντας την παρουσία του στον κλάδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ