Τα χρυσά κέρδη και τα νέα προϊόντα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας

Τα χρυσά κέρδη και τα νέα προϊόντα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας
Συνεχίζει ανοδικά και κερδοφόρα η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, η οποία αναμένεται να εμφανίσει για το 2015 έσοδα της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ και ενισχυμένα κέρδη στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι θετικές επιδόσεις μεσούσης μιας δύσκολης συγκυρίας για την εγχώρια αγορά, προσδίδουν αισιοδοξία στη διοίκηση της ΕΒΟΛ για τις αναπτυξιακές προοπτικές που για φέτος επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, με αφετηρία την τοπική αγορά, όπου το μερίδιο της ΕΒΟΛ υπερβαίνει κατά πολύ το 50%, μέσω της επέκτασης του δικτύου διανομής.

Ηδη έχουν κλειδώσει δύο νέες συμφωνίες σε Κρήτη και Δυτική Μακεδονία, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι περιοχές της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς.

Παράλληλα, εντός του έτους αναμένεται να βγουν στην αγορά έξι νέοι κωδικοί προϊόντων, όπως στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα, ρυζόγαλο, γαλοτύρι κ.ά.

«Η ΕΒΟΛ μεσούσnς της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όχι μόνο θα καταφέρει φέτος να αυξήσει τον τζίρο της και την κερδοφορία της, διατηρώντας μάλιστα μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις, αλλά να αυξήσει και τον όγκο παραγωγής, τη στιγμή που n εγχώρια γαλακτοπαραγωγή φθίνει επικίνδυνα, κερδίζοντας το βασικό της στοίχημα: της εγγύησης του εισοδήματος των 500 κτηνοτρόφων και των 6.000 γεωργών με τους οποίους συνεργάζεται προσφέροντάς τους τις καλύτερες τιμές της αγοράς» αναφέρει ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΒΟΛ, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος.

Επενδύσεις Εχοντας ολοκληρώσει επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, με την οποία δημιουργήθηκε νέα μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης αγελαδινού γάλακτος, η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία στην εγχώρια αγορά, μεταθέτοντας τους σχεδιασμούς εξωστρέφειας σε δεύτερο χρόνο.

Ο στόχος είναι τα προϊόντα της ΕΒΟΛ να διατίθενται πανελλαδικά και αφού εδραιωθεί στην εσωτερική αγορά θα αναζητήσει τρόπους ανάπτυξης συνεργασιών και με το εξωτερικό.

Ηδη, πάντως, οι πρώτες επαφές με την Αμερική, αλλά και τις αραβικές χώρες έχουν πραγματοποιηθεί και διατηρείται η αισιοδοξία για την πορεία τους, καθώς πρόκειται για αγορές που αναγνωρίζουν την υψηλή διατροφική αξία του ελληνικού γιαουρτιού.

Oσον αφορά την επένδυση 10 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία μονάδας μεταποίησης στο Βελεστίνο Μαγνησίας, η οποία θα αποτελεί προϊόν σύμπραξης στην οποία θα συμμετάσχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικράτησαν σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο το περσινό καλοκαίρι, στην παρούσα φάση «παγώνει».

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω εγχείρημα θα συμμετάσχουν και άλλοι εταίροι, και από το κανάλι της οργανωμένης λιανικής, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φέρεται να αποφάσισαν να μεταφέρουν για αργότερα την υλοποίηση της μονάδας.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ