Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανοίγει νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανοίγει νέα καταστήματα στην Ελλάδα
Στην δημιουργία νέων καταστημάτων προχώρησε γνωστή αλυσίδα supermarket επεκτείνοντας περισσότερο το δίκτυό της στην Ελλάδα. Με το «άνοιγμα» των νέων καταστημάτων, ο όμιλος αριθμεί πλέον 350 σημεία πώλησης πανελλαδικά.

Οπως γνωστοποιήθηκε, οι τελικές υπογραφές της συμφωνίας εξαγοράς έπεσαν στις 5 Φεβρουαρίου και πλέον, μετά τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το δίκτυο των έξι καταστημάτων που διατηρεί ηεταιρεία Σούπερ Μάρκετ Υπεραγορά Γ. Κανάκη στην περιοχή της Σαλαμίνας θα περιέλθει στο δυναμικό τηςΑΒ Βασιλόπουλος. Πρόκειται για καταστήματα κανονικού - μεγάλου τύπου σούπερ μάρκετ, ενώ ορισμένα εξ αυτών διαθέτουν και χώρο στάθμευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κίνηση εξαγοράς συνάδει με τη φιλοσοφία της ΑΒ, που αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες σε δραστηριότητες με προοπτική ανάπτυξης.

Η αλυσίδα Κανάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, εμφανίζει μια υγιή εικόνα, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και έσοδα το 2014 της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ, διατηρώντας προ φόρων κερδοφορία 1,4 εκατ. ευρώ. Πέρα από την κατάσταση των μεγεθών, η απόκτηση της αλυσίδας αποτελεί μια στοχευμένη κίνηση της ΑΒ, δεδομένου ότι η περιοχή της Σαλαμίνας έχει υψηλή επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα και γενικά τις εορταστικές και θερινές σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος εμφάνισε θετικό αποτύπωμα και την περσινή δύσκολη χρήση, καθώς ενίσχυσε τα έσοδά της κατά 9%, αγγίζοντας πλέον τα 2 δισ. ευρώ.

Το θετικό feedback της ΑΒ έχει ως αποτέλεσμα τη στήριξη των σχεδιασμών ανάπτυξης από τον μητρικό βελγικό όμιλο της Delhaize.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ