Αμερικανικός κολοσσός υποδημάτων, έρχεται Ελλάδα - Οι συνεργασίες

Αμερικανικός κολοσσός υποδημάτων, έρχεται Ελλάδα - Οι συνεργασίες
Η Keds δεν είναι άγνωστη εταιρεία παραγωγής υποδημάτων στο ελληνικό κοινό καθώς διαθέτει στην παγκόσμια αγορά τα sneakers εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ναυτεμπορική», η Keds προχωρά σε στρατηγική συμφωνία με την Attrattivo τόσο για τη διάθεση των αμερικανικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, όσο και για τη διάθεση προϊόντων προς τη αντίθετη κατεύθυνση.

Η ελληνική εταιρεία με τη φερόμενη συμφωνία μπαίνει σε ένα club επιλεγμένων συνεργασιών της Keds, όπως π.χ. αυτές που έχει συνάψει με τα brands Hollister και Αbercrombie. Ταυτόχρονα, ικανοποιεί τον στόχο της για ανάπτυξη συνεργειών που θα τη συντηρήσουν σε καλή θέση στην κατάταξη των σημάτων ένδυσης της ελληνικής αγοράς, παρά το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου πρωταγωνιστούν οι επιθετικές κινήσεις των πολυεθνικών.

Εξάλλου η Attrattivo διαθέτει ισχυρό δίκτυο 103 καταστημάτων, με παρουσία εκτός από την Ελλάδα και σε Τσεχία, Σαουδική Αραβία και Κύπρο. Εχει μετατοπίσει τα τελευταία 2-3 χρόνια το κέντρο βάρους της στρατηγικής της στην εξωστρέφεια, καθώς είχε ολοκληρώσει ήδη από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, επιτυγχάνοντας να παραμείνει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα στον κλάδο γυναικείας νεανικής ένδυσης.

Σήμερα το δίκτυο πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 34 εκατ. ευρώ, οι οποίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αν και με ήπιο ρυθμό, με βάση τα στοιχεία του 2015.

Η διοίκηση της εταιρείας, που εστιάζει ως επί τω πλείστον στο νεανικό γυναικείο κοινό (σημείο σύγκλισης με την αμερικανική Keds), το τελευταίο διάστημα αναζητούσε συνεργασίες με brands του εξωτερικού, στον τομέα των υποδημάτων και αξεσουάρ, προκειμένου να αναβαθμίσει το προϊοντικό μίγμα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του brand.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημείο κλειδί στις διαπραγματεύσεις με την Keds αναδείχθηκε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της μάρκας στην Ελλάδα, η εταιρεία Αθανασόπουλος ΑΒΕΕ, που αποτέλεσε και τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Αν και το κλίμα αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία δυσχεραίνει τις συνθήκες των συνομιλιών Ελλήνων επιχειρηματιών με ξένους οίκους, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη στο ελληνικό brand, αλλά και η αναγνωρισιμότητα και η καλή του θέση στην αγορά συνέβαλαν καθοριστικά στο deal, που μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για περαιτέρω συνεργασίες στη διεθνή αγορά.

H μάρκα

Η νέα σειρά υποδημάτων, που θα φέρει το διακριτικό όνομα «Κeds by Attrattivo», θα είναι στα καταστήματα Attrattivo τον επόμενο μήνα, ενώ υλοποιήθηκε με βάση τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Keds, με σχεδιασμό και design υφασμάτων από την ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου τύπου συνεργασία που συνάπτει η Keds στην Ελλάδα, σε μια χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια παγκόσμιας δραστηριότητας.

Ας σημειωθεί ότι η Keds είναι μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες εταιρείες υποδημάτων στην Αμερική, με ιστορία από το 1916, η οποία παράγει τα κλασικά πάνινα παπούτσια από καμβά με λαστιχένιες σόλες, τα sneakers (από το snake=φίδι), όρος που επικράτησε για να χαρακτηρίσει τα μαλακά, αθόρυβα βήματα. Η μάρκα αργότερα εξαγοράστηκε από τη Stride Rite Corporation και σήμερα ελέγχεται από τη Wolverine World Wide, με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά υπόδησης και με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο με brands όπως: Merrell, Sperry, Hush Puppies, Saucony, Wolverine, Keds, Soft Style, Cat, Harley-Davidson κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ